facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Δέσποινα (27.12.2019)

“Γειά σας
Έχω μια μικρούλα 5 ετών κι ένα γιό 15 ετών. Εργάζομαι αρκετές ώρες και έτσι η μικρή μετά το νηπιαγωγείο μένει με τη μαμά μου ώσπου να επιστρέψω. Τώρα τελευταία παραπονιέται αρκετά ότι δεν παίζουμε μαζί της. Ο αδερφός της όντως δεν ασχολείται μαζί της λόγω διαφοράς ηλικίας. Όμως εγώ με το που θα επιστρέψω είμαι μαζί της. Λίγο αν κάνω ότι φεύγω να κοιτάξω το φαγητό ή να κάνω καμιά δουλειά, βάζει τα χέρια της ανάμεσα στα πόδια της ακουμπώντας στο πιπί της και κουνιέται μέχρι που ιδρώνει και γίνεται μούσκεμα. Της έχω μιλήσει να μη το κάνει και ιδιαίτερα μπροστά σε κόσμο. Προσπαθώ μόλις τη δω να της πω να κάνει μια δουλίτσα και καλά, για να διακόψει. Όμως με προβληματίζει γιατί ζητάει τόσο πολύ την προσοχή. Επίσης όταν δε γίνει αυτό που θέλει μας χτυπάει. Δε μπορώ να καταλάβω και δεν ξέρω και τι να κάνω; Πείτε μου σας παρακαλώ. Τι πρέπει να κάνω. ”

Απάντηση από ψυχολόγο (28.12.2019)

Ερώτηση από ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (24.12.2019)

“ Καλησπέρα γιατρέ. Έχω ένα κοριτσάκι, είναι λίγο παραπάνω από 3,5 μηνών, μέχρι τον πρώτο μήνα κοιμόταν μόνο του στην καλαθούνα δίπλα στο κρεβάτι μου και κάποιες φορές την ημέρα στο δωμάτιο της στην κούνια, να σημειώσω ότι έχει παλινδρόμηση και κατά εντολή του παιδιάτρου την κρατούσαμε περίπου 20 λεπτά αγκαλιά όρθια για να κατεβεί το γάλα και να ρευτεί. Μετά τον πρώτο μήνα ξαφνικά ένα βράδυ δεν κοιμόταν μόνη της. Με το που την έβαζα στο κρεβατάκι της, είτε κοιμισμένη είτε νυσταγμένη ξυπνούσε αμέσως ή μετά από λίγο. Για να την πάρει ο ύπνος θέλει να είναι ξαπλωμένη μπρούμυτα πάνω μου και να θηλάζει, εάν την αφήσω δίπλα μου στο κρεβάτι μου ή οπουδήποτε αλλού αρχίζει να κλαίει και την ημέρα το ίδιο. Θέλει μόνιμα αγκαλιά, αυτό που με κουράζει και με ανησυχεί είναι το βράδυ που θέλει μόνο να κοιμάται πάνω μου, τι φταίει; Πως μπορώ να το αλλάξω αυτό; Ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από ψυχολόγο (28.12.2019)

Ερώτηση από Aleksia (24.12.2019)

“Καλησπέρα σας, είμαι οχτώ μηνών έγκυος, από τότε που έμεινα έγκυος ο σύζυγος μου έχει γίνει άλλος άνθρωπος, προς το χειρότερο φυσικά. Ήταν εκείνος που ήθελε διακαώς ένα παιδί, μόλις έμεινα έγκυος άρχισαν και τα προβλήματα. Στο πρώτο τρίμηνο κατά καιρούς είχαμε το θέμα, ρίχτο μην το ρίχνεις, όταν τον έπιαναν τα νεύρα του. Στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είχαμε την αδιαφορία. Είμαι οχτώ μηνών πλέον και είναι σαν να μην υπάρχω στη ζωή του. Λέει και ξαναλέει πως εκείνος στηρίζει οικονομικά την όλη κατάσταση, αλλά στο θέμα συναισθήματος πάντα νιώθω πως είναι απών. Ενδιαφέρεται για τους γύρω του και εγώ πιά είμαι στην απέξω. Πριν την εγκυμοσύνη κάναμε διάφορα πράγματα σα ζευγάρι, πλέον είμαστε σαν δυο μονάδες, εκείνος απλά αποφασίζει και εγώ είμαι σα φιλική συμμετοχή στις επιλογές τους. Μάλιστα πλέον, έχει γίνει τελείως απόμακρος, λέει πως έχει τα δικά του θέματα που τον απασχολούν και εγω δεν νοιάζομαι. Έχω αντιμετωπίσει κατά καιρούς διάφορα ζητήματα σε θέμα υγείας με την κύηση και γενικά σε όλα έτρεχα απολύτως μόνη μου, σπάνια εώς καθόλου ερχόταν μαζί μου, ειδικά το τελευταίο διάστημα πέραν της αδιαφορίας έχει γίνει και αρκετά οξύθυμος απέναντι μου και απότομος, σε σημείο που σε έναν καβγά μας με έδιωξε από το σπίτι άργα το βράδυ. Δε ξέρω πλέον πως να το χειριστώ και αν πρέπει να μείνω ή να φύγω οριστικά.”

Απάντηση από ψυχολόγο (24.12.2019)

Ερώτηση από tp (06.11.2019)

“ Καλή σας ημέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών και από τον πρώτο χρόνο της ζωής της νανουρίζεται ξύνοντας τον αγκώνα μου. Έτσι αποκοιμιέται τα βράδια και το δύσκολο είναι ότι μέσα στη νύχτα σίγουρα θα ξυπνήσει δύο φορές, η μία θα είναι για γάλα (δεν θηλάζει) και η άλλη θα είναι τα ξημερώματα που θα έρθει στο κρεβάτι μας. Και τις δυο αυτές φορές για να καταφέρει να κοιμηθεί πρέπει να ξύσει το χέρι μου. Τα ξημερώματα μπορεί να κάνει και μια ώρα να την πάρει ξανά ο ύπνος, οπότε φαντάζεστε πόσο δυσάρεστο μου είναι την ώρα που και εγώ κοιμάμαι να το κάνει αυτό. Της εξηγώ εκείνη την στιγμή ότι το χέρι μου έχει ξεκινήσει να πονάει, ότι νυστάζω, ότι δε θέλω άλλο και το αποτέλεσμα είναι να της φεύγει τελείως η νύστα και να κλαίει. Έχω πολλές φορές προσπαθήσει να της δώσω κάποιο κουκλάκι ή πανάκι συντροφιάς αλλά δεν τα θέλει με τίποτα! Έχετε κάποια άλλη ιδέα πως να τη βοηθήσω και να με βοηθήσω; Σας ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από ψυχολόγο (17.11.2019)