facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από χρήστη (19.02.2023)

Καλησπέρα, στην περίπτωση έλλειψης ενζύμου G6PD, μπορείτε να μου πείτε ποια φάρμακα και ποιες τρoφες πρέπει να αποφεύγoνται;

Ευχαριστώ.

Απάντηση από διαιτολόγο(20.02.2023)

Ερώτηση από χρήστη (27.02.2023)

Το παιδί μου είναι 18 μηνών και δε μασάει ακόμη. Βάζει όλα τα φαγητά στη γλώσσα και τα λιώνει με τον ουρανίσκο. Επομένως αν βάλει αρκετή ποσότητα της έρχεται αναγούλα . Τα δόντια δε τα χρησιμοποιεί καθόλου, δεν ανοίγει καθόλου το στόμα της όταν έχει τροφή..

Απάντηση από διαιτολόγο (28.02.2023)

Ερώτηση από Άλντα (21.10.2021)

Γεια σας, θηλάζω την κόρη μου 9 μηνών και θέλω να αρχίσω γυμναστήριο και να πάρω κάποιο συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Υπάρχει κάποια αντένδειξη σε θηλάζουσες γυναίκες για πρωτεϊνη; Ευχαριστούμε!

Απάντηση από διαιτολόγο (21.10.2021)

Καλησπέρα, Κατά την διάρκεια του θηλασμού δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη όσον αφορά την λήψη κάποιου συμπληρώματος πρωτεΐνης. Ωστόσο, συχνά τέτοιου είδους συμπληρώματα περιέχουν και άλλα κρυμμένα συστατικά όπως ταυρίνη. Επομένως, θα σας πρότεινα να εστιάσετε σε μία διατροφή πλούσια σε καλές πηγές πρωτεΐνης και συνδυαστικά αν επιθυμείτε να επιλέξετε κάποιο φυτικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης σε ποσότητα 20-25γρ/ημέρα συμπληρωματικά για την κάλυψη των αναγκών σας.

Ερώτηση από Μαμά (02.10.2021)

Ο γιός μου είναι 19 μηνών! Ακόμα δεν τρώει στερρεά τροφή , παρά μόνο αλεσμένη! Οταν του δίνω μικρά κομματάκια από διάφορες τροφές δεν τα μασάει τα σπρώχνει με την γλώσσα του προς τα εξω! Το μόνο που τρώει, είναι το σταφύλι κομμένο σε ροδέλες αλλα τα λιώνει με τη γλώσσα του και τα καταπίνει! Δεν κάνει την κίνηση της μάσησης! Κινεί μόνο την γλώσσα του μπροστά και πίσω! Τι μπορώ να κάνω να τον βοηθήσω, για να μάθει να μασάει; Φοβάμαι και εγώ απο πνιγμό, και δεν τον πολυ πιέζω! Ξέχασα να αναφέρω οτι καθυστερήσαμε να βγάλουμε δοντάκια και τωρα εχουμε 4 δοντάκια μπροστά στην πάνω γνάθο και 4 μπροστα στην κατω γναθο! Σας ευχαριστω πολυ !!.

Απάντηση από διαιτολόγο (10.10.2021)

Ερώτηση από Gunn12 (23.4.2020)

Έχω το παιδί μου που είναι 2 χρονών και 9 μηνών και δεν μου τρώει τα φαγητά, τα μαζεύει στην άκρη του στόματος μέχρι να μαζέψει πολύ φαγητό και το φτύνει!
Αν τα κάνουμε αλεσμένο το τρώει, το πρόβλημα είναι στα μη αλεσμένα!
Δεν ξέρω τι φταίει και ούτε τι μπορώ να κάνω.

Απάντηση από διαιτολόγο (6.5.2020)

Σελίδα 1 από 14

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.