facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

3 μηνών δεν παρακολουθεί κινούμενα αντικείμενα

Ερώτηση από Αντωνια81 (23.03.2020)

Γιατρέ γεια σας,

Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών. Η παιδίατρός μας προβληματίστηκε με το γεγονός ότι δεν παρακολουθεί με το βλέμμα κινούμενα αντικείμενα. Πρότεινε να του δίνουμε περισσότερα ερεθίσματα και ίσως τον επόμενο μήνα να δούμε νευρολόγο ή οφθαλμίατρο. Κατά τα άλλα μας επισήμανε ότι έχει εξαιρετική ανάπτυξη, καλό μυϊκό τόνο, κάνει κοινωνικά χαμόγελα, λέει αγκου κ.λ.π. Όμως δε γυρνάει το κεφάλι στο άκουσμα ενός ήχου ( ή ακοή του έχει ελεγχθεί). Το βλέμμα παραμένει σαν κολλημένο ή άλλες φορές "τρέχει" σε διάφορα σημεία και φαίνεται σα να μην παρατηρεί καν αντικείμενα που κουνάμε, με εξαίρεση ένα κοκαλάκι φωτεινό και εμάς που μας ακολουθεί με το βλέμμα όταν του μιλάμε από πάνω του.
Ανησυχώ και θα ήθελα μια εκτίμηση σας. Πιστεύετε ότι μπορεί να βελτιωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα με τα κατάλληλα ερεθίσματα; Ξέρω ότι κάθε παιδί αναπτύσσεται με τους ρυθμούς του αλλά μήπως είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει κατακτηθεί ήδη;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Απάντηση από παιδίατρο (23.03.2020)

 

Αγαπητή μητέρα,

χωρίς να εξετάσω ο ίδιος το παιδί σας είναι μάλλον δύσκολο να σάς βοηθήσω.

Η λογική της παιδιάτρου σας μοιάζει πολύ καλή - με δεδομένο οτι έχει ελεγχθεί η ακοή, μάς απομένει είτε το πιθανότερο η "φυσιολογική παραλλαγή" (δηλαδή έτσι είναι το παιδί σας, για να το πω πολύ απλοϊκά), ή κάποιο ζήτημα νευρολογικό ή οφθαλμολογικό.

Αυτό που θα έκανα, και πάλι σε συμφωνία με την παιδίατρό σας, είναι πως αν φτάσουμε στους 4 μήνες και το "πρόβλημα" παραμένει ή αν εμφανιστεί κάτι καινούριο, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν παιδονευρολόγο (θα ξεκινούσα από εκεί).

Πιστεύω και ελπίζω όλα να είναι καλά.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.