facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πηγή κεφαλιού

Ερώτηση από Μαρία (07.11.2019)

“Καλησπέρα γιατρέ,
Έχω ένα αγοράκι 7 μηνών και ο παιδίατρος μας είπε ότι από πολύ νωρίς έχει κλείσει η πρόσθια πηγή του κεφαλιου του. Στην εγκυμοσύνη είχε διαπιστωθει ήπια κοιλιομεγαλία. Είχε γίνει μαγνητική εμβρυικού εγκεφάλου και μετά τη γέννηση υπέρηχος και τα αποτελέσματα ήταν μια χαρά σύμφωνα με τους γιατρούς. Πρέπει να ανησυχώ; Μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό; Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων. ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,
με δεδομένο το ιστορικό του παιδιού ο έλεγχος θεωρείται δεδομένος. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς ο έλεγχος γίνεται για αποκλειστούν παθολογικές καταστάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει, ειδικά αν έχει επηρεαστεί η περίμετρος κεφαλής του παιδιού. Η ενδεδειγμένη εξέταση, εφόσον όσα λέτε ισχύουν, είναι η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.