facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Peny (28.11.2020)

Καλησπερα,
Έχω ένα κοριτσάκι 4 μηνών και από καιρό τηρούμε μια ρουτίνα μετά τις 7 το βράδυ (μπάνιο, θηλασμός, χαμηλός φωτισμός στο δωμάτιο και ησυχία). Γύρω στις 8 κοιμάται αλλά για πολύ λίγο και μετά μέχρι να ξανακοιμηθεί γίνεται 10-11. Κοιμάται για ένα 3ωρο περίπου και από εκεί και πέρα ξυπνάει κάθε 1.30 - 2 ώρες για να την θηλάσω. Γενικά την ημέρα δεν κοιμάται πάνω από 1 ώρα συνεχόμενα και όχι πολλές φορές. Κάνει πολύ σύντομους ύπνους. Δεν είναι λίγες οι φορές που κοιμάται στην αγκαλιά μου και όταν την βάζω στην κούνια της μετά από ένα τέταρτο - εικοσάλεπτο ξυπνάει. Με προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι το πιο ωφέλιμο διάστημα σε ύπνο (19:00 - 24:00) το μωρό αντί να κοιμάται κάποιες ώρες συνεχόμενες, είμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια να κοιμηθεί. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί από μόνο του στην κούνια του. Είτε πρέπει να το θηλάσω για να αποκοιμηθεί είτε να το κρατάω αγκαλιά και να κάνω βόλτες στο σπίτι και αν το βάλω στην κούνια και ξυπνήσει ξάνα από την αρχή! Πολλές φορές προτιμώ να κοιμάται πάνω μου προκείμενου να μπορώ να κοιμηθώ και εγώ λίγο παραπάνω.
Σας ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (01.12.2020)

Ερώτηση από Συμεών (28.11.2020)

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για την υπέροχη προσφορά σας!
Έχουμε ένα μωράκι 28 ημερών, γενήθηκε 3400 και το βάρος του τώρα είναι 4100. Τις πρώτες τρεις μέρες έπινε 30 ml γάλα, από την τέταρτη μέρα μέχρι όγδοη 60 ml, όγδοη με δωδέκατη 90ml, από δωδέκατη μέχρι δέκατη έκτη 120ml, από δέκατη έκτη μέχρι και σήμερα έχουμε φτάσει στα 180 ml. Τα γεύματα που κάνει είναι ανά τρεις με τεσσερις ώρες, τώρα έχω αρχίσει και ανησυχώ αν κάνει να τρώει τόσο πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση από παιδίατρο (28.11.2020)

Ερώτηση από Μαρή (26.11.2020)

Γιατρέ το μωρό μου έχει αλλεργία στο γάλα και παλινδρόμηση, ενώ πίνει γάλα ειδικό και λαπραζολ για παλινδρόμηση αρνείται να φάει, προσπαθώ με το ζόρι και πάει 4 μηνών. Δεν έπρεπε να υπάρχει βελτίωση;

Απάντηση από παιδίατρο (27.11.2020)

Ερώτηση από Donald (25.11.2020)

Το μωρό μου γίνεται 9 μηνών σε 10 μέρες. Στις 4 Ιανουαρίου επιστρέφω στην εργασία μου που θα είναι 8ωρη και θα πάρω το μειωμένο ωράριο σε ημέρες. Του δίνω εδώ και 1 μήνα ξένο γάλα, δεν το πίνει με τίποτα. Εντωμεταξύ στερεές τροφές τρώει μέχρι 100 γραμμάρια, δεκατιανό μεσημεριανό και βραδινό. Ανησυχώ μην δεν τρώει τίποτα όταν είμαι στην δουλεία.

Απάντηση από παιδίατρο (26.11.2020)

Ερώτηση από Ερι (25.11.2020)

Το μωρό μου είναι 3 μηνών και δεν έχει πάρει όσο βάρος χριαζεται, η παιδίατρος μου είπε να του δώσω ξένο αλλά δεν δέχεται καθόλου μπιμπερό. Τι να κάνω;

Απάντηση από παιδίατρο (26.11.2020)

Ερώτηση από Mama30 (21.11.2020)

Καλησπέρα, ο μπέμπης μου είναι 2 μηνών και ζυγίζει 6100. Έτρωγε σε κάθε γεύμα 120-150 ml γάλα φόρμουλας το οποίο δεν έχουμε αλλάξει τον τελευταίο μήνα. Πριν μια εβδομάδα έκανε το πρώτο του εμβόλιο και από τότε, ενώ πεινάει πολύ κάθε φορά, καταφέρνει να φάει με το ζόρι 60-90 ml και όταν σταματάει κλαίει γοερά δείχνοντας ότι κάτι τον πονάει, ενδεχομένως η κοιλιά του. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να έχει;

Απάντηση από παιδίατρο (22.11.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.