facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Ροδούλα(12.12.2018)

“Καλησπέρα,
έχω κολλήσει γαστρεντερίτιδα από τον γιο μου. Εδώ κ δυο μέρες. Έχω διακόψει τον θηλασμό στον μικρό μου γιο, 2 μηνών κ σκέφτομαι να αρχίσω κ πάλι να τον θηλάζω μιας κ τα συμπτώματα έχουν εξαλειφθεί. Υπάρχει περίπτωση να κολλήσει;”

Απάντηση από παιδίατρο (12.12.2018)

Ερώτηση από Κατερίνα(29.11.2018)

“Καλησπέρα σας,
Γιατρέ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Η κόρη μου πηγαίνει παιδικό και υπάρχουν κρούσματα ανεμοβλογιάς. Είναι εμβολιασμένη με 2 δόσεις. Υπάρχει όμως πιθανότητα να κολλήσει η ίδια αλλά και εγώ που είμαι έγκυος, δεν έχω εμβολιαστεί και δεν έχω και αντισώματα;”

Απάντηση από παιδίατρο (30.11.2018)

Ερώτηση από Μαρία(28.11.2018)

“Καλησπέρα σας,
έχω ένα αγορέκι 5 ετών και μου είπε η δασκάλα του οτι ενώ γνωστικά τα πάει καλά, χρησιμοποιεί ψαλίδι, γράφει καλά, δεν έχει καλή επικοινωνία με τα παιδιά. Παίζει μαζί τους μεν αλλά τα σπρώχνει κτλ. Θέλει αξιολόγηση μάλλον μου είπε. Αξιολήγηση οκ, αλλά δεν συμφωνώ με το σκεπτικό της. Είναι μοναχοπαίδι. Εσείς τι γνώμη έχετε; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (28.11.2018)

Ερώτηση από ΒΑΣΟΥΛΑ 3(19.10.2018)

“Καλησπέρα σας,
το μωρό μου είναι 3,5 μηνών και ακόμη δεν μπορεί να στηρίξει μόνο του το κεφάλι του. Υπάρχουν ασκήσεις να κάνουμε, ώστε να μάθει να το στηρίζει μόνο του?”

Απάντηση από παιδίατρο (20.10.2018)

Ερώτηση από Marias(23.09.2018)

“Καλησπέρα σας,
έχω ένα κοριτσάκι 26μηνων το οποίο παρουσιάζει φτωχό λεξιλόγιο. Επαναλαμβάνει λέξεις που ακούει ακόμα κ κάποιες δύσκολες, αλλά από μόνη της έχει ένα λεξιλόγιο γύρω στις 25 λέξεις (τις κατέγραψα γιατί μ το ζήτησε ο παιδίατρος). Λέει αρκετά δικά της, έχει τρομερή αντίληψη και είναι εκφραστική. Μπορεί να σου πει με κινήσεις τι έγινε, τι θέλει κτλ. Μιμείται, αναγνωρίζει πάνω από 10 μέρη του σώματος, ακολουθεί οδηγίες με πλήρη ακρίβεια, μπορεί να ζωγραφίζει και να τρώει με τα 3 δάκτυλα. Ο παιδίατρος μου είπε να μην ανησυχώ ακόμη. Επειδή έχει αρχίσει παιδικό σταθμό εδώ και ένα μήνα περιμένουμε ότι θα υπάρξει πρόοδος μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά παρατηρώ ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Με προβληματίζει πως μπορεί να λέει γιαγιά και να εννοεί κάτι άλλο. Μέχρι 2 χρονών την αποκλειστική φροντίδα της την είχα εγώ. Έχω αγχωθεί για φάσμα αυτισμού αν και μέχρι τώρα σε όλα τα στάδια ανάπτυξης κανένα σύμπτωμα δεν είχε. Υπάρχει κάτι άλλο να προσέξω ή να δώσω ακόμα λίγο χρόνο? ”

Απάντηση από παιδίατρο (23.09.2018)

Ερώτηση από Μαίρη(14.08.2018)

“Καλημέρα,
έχω ένα κοριτσάκι 4 ετών και κάτι που τώρα θα πάει σχολείο. Ενώ είναι κοινωνικό παιδί και όταν βρει παιδάκια παίζει τώρα που είναι να πάει στο σχολείο μου λέει συνέχεια ότι δεν θα κάθεται χωρίς εμένα και θα κλαίει. Όταν της λέω ότι κανένα παιδάκι δεν θα έχει εκεί την μαμά του κάποιες φορές μου λέει θα κάτσω και κάποιες ότι θα κλαίω. Μπορώ να κάνω κάτι να ξεπεράσει αυτόν τον φόβο; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (14.08.2018)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.