facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Βούλα (27.12.2020)

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!
Το μωρό μου είναι 5 μηνών με ύψος 58cm και βάρος 6.3 κιλά (βάρος γέννησης 2.8κιλα). Η καμπύλη BMI βγαίνει πολύ κάτω από το κανονικό. Το παιδί μόλις άρχισε να κάνει 4 γεύματα των 200 ml και τρώει μισή μπανάνα λιωμένη (αντικατεστησε το 5ο γεύμα). Να ανησυχήσω για την καμπύλη BMI? Ευχαριστώ..

Απάντηση από παιδίατρο (28.12.2020)

Ερώτηση από Νίκη (25.12.2020)

Καλησπέρα γιατρέ,
Εδώ και 6 μήνες θηλάζω αποκλειστικά και δεν έχει επιστρέψει η περίοδος μου... Ανησυχώ πολύ γιατί έχω κάποιους πόνους στην μήτρα... Έχω πολυκυστικές ωοθήκες υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος και να μην το έχω καταλάβει;

Απάντηση από παιδίατρο (28.12.2020)

Ερώτηση από Μάριο (24.12.2020)

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!
Έχουμε ένα αγοράκι 18 μηνών. Πριν από 3 μέρες είδαμε στην πάνα αίμα στο σημείο των γεννητικών οργάνων. Κάναμε καλλιέργεια ούρων και γενική ούρων και βγήκαν καθαρές όμως συνεχίζει να βγάζει αίμα όταν ουρεί πιθανόν. Τι πρέπει να κάνω; σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Απάντηση από παιδίατρο (28.12.2020)

Ερώτηση από newmam (13.12.2020)

Καλησπέρα γιατρέ,
Μόλις απέκτησα ένα κοριτσάκι λίγων ημερών. Έχω ιστορικό έρπη πριν απο την εγκυμοσύνη και αναρωτιέμαι αν μπορώ να θηλάσω. Δεν είχα ποτέ δερματικές βλάβες στο στήθος, αλλά ανησυχώ μήπως μέσω του μητρικού γάλακτος (που σε κάποιες περιπτώσεις έχω διαβάσει μπορεί να περιέχει ίχνη αίματος) μπορει να περάσει ο ιός στο νεογέννητο.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση από παιδίατρο (13.12.2020)

Ερώτηση από Nati (06.12.2020)

Καλησπέρα γιατρέ,
Το ερώτημα μου αφορά τον ύπνο του 3 μηνών μωρού μου καθώς έχω προσπαθήσει επανειλημμένα να φτιάξω μια ρουτίνα ύπνου (κατά το δυνατό σε τόσο μικρή ηλικία), αλλά ο μικρός δεν προσαρμόζεται με τίποτα. Κοιμάται κάθε μέρα παρά πολύ αργά, 1 εως 3 τη νύχτα με αποτέλεσμα να ξυπνάει μεσημέρι πιά με ενδιάμεσα 2-3 θηλασμούς (θηλάζω αποκλειστικά). Όσο προσπαθώ να τον βάλω για ύπνο τόσο πιό πολύ είναι ανήσυχος και κλαίει γοερά! Θέλει ή να είναι ξύπνιος και δραστήριος ή ακόμα και να νυστάζει κλαίει και δεν τον παίρνει ο ύπνος εύκολα αλλά ακόμα και να καταφέρω να τον κοιμίσω νωρίς πάλι ξυπνάει εντός ώρας. Τι να κάνω, έχω απελπιστεί καθώς δεν ξέρω αν τον βλάπτει κάπως οργανικάόλο αυτό. Να σημειώσω πώς μέσα στη μέρα πάλι δεν κοιμάται αρκετά αλλά συνήθως σε κάποια αγκαλιά και αυτό για λίγο (ξυπνάει με το που τον αφήνουμε).
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Απάντηση από παιδίατρο (06.12.2020)

Ερώτηση από newmam (30.11.2020)

Καλησπέρα γιατρέ,
Έχω ένα κοριτσάκι 5 μηνών και πολλές φορές η τηλεόραση είναι ανοιχτή για να παρακολουθεί ο μπαμπάς και στον ίδιο χώρο είμαι εγώ με το παιδί. Κάποιες φορές παρακολουθώ κάποια ταινία ή ειδήσεις που με ενδιαφέρουν καθώς έχω το μωρό στην αγκαλιά. Επίσης όταν χρειάζεται να λείψω για λίγο το μωρό το προσέχει η πεθερά μου, παίζει μαζί του ξαπλωμένο στο κρεβάτι, τραγουδάνε αλλά έχει και την τηλεόραση ανοιχτή. Θα ήθελα να μάθω πώς η τηλεόραση επηρεάζει το βρέφος, και αν όλο αυτό τον καιρό μπορεί να έχει επηρεαστεί αρνητικά. Η ανάπτυξη του μέχρι τώρα είναι φυσιολογική.
Ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (01.12.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.