facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Δώρα(9.4.2019)

“Γειά σας είμαι 7 μηνών και θα ήθελα να ρωτήσω για τον πρώτο καιρό. Θέλω το μωρό να κοιμάται στο δωμάτιο μας αλλά δεν χωράει η κούνια. Να πάρω λίκνο, καλαθούνα ή Πορτ μπεμπέ; Ισχύει ότι στα Πορτ μπεμπέ ζεσταίνονται το καλοκαίρι, μιας και πέφτουμε στη καρδιά του καλοκαιριού και με αρκετά ζεστό σπίτι. Ευχαριστώ”

Απάντηση από παιδίατρο (9.4.2019)

Ερώτηση από Κατερίνα(7.4.2019)

“Καλημέρα γιατρέ. Έχουμε ένα κοριτσάκι 2,5 μηνών. Μας επισκέφθηκε η πεθερά μου η οποία είχε εμφανίσει έρπη μια εβδομάδα νωρίτερα και τώρα στα χείλη της, αν μπόρεσα να διακρίνω καλά είχε πιάσει κακάδι η πληγή της. Είναι μεταδοτικός ο έρπης σε αυτή τη φάση που σας περιγράφω; Φοβάμαι μην έπιασε τα χεράκια της μικρής έχοντας πάνω στα δικά της τον ιό γιατί αργότερα το μωρό τα έβαλε στο στόμα του. Το λέω γιατί πρίν φύγει την είδα να πιάνει τη μικρή εκεί όμως της τα καθάρισα και κάτι ακόμα. Στον προγεννητικό έλεγχο είχα αντισώματα από παλαιότερη μόλυνση στον cmv. Αυτό σημαίνει ότι έχω αντισώματα έρπητα; Δεν έχω εμφανίσει ποτέ, έχει όμως ο άντρας μου. Την θηλάζω αποκλειστικά αν έχει σημασία. Έχει πάρει τα αντισωματά μου; Σας παρακαλώ απαντήστε μου σε όλα γιατί διάβασα στο ίντερνετ για συνέπειες όπως εγκεφαλοπάθεια, νοητική υστέρηση και έχω πανικοβληθεί. Να κάνω κάτι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (9.4.2019)

Ερώτηση από Αναστασια1987(3.4.2019)

“Καλησπέρα,
Είμαι 6 εβδομάδων έγκυος κ ο ανιψιός μου είναι ενός κ έχει κοξάκι. Πριν εμφανίσει τα σπυράκια είχε πυρετό κ τον είχα αγκαλιά. Υπάρχει πρόβλημα; Πόσο πρέπει να προσέχω τώρα για να τον δω ξανά; ”

Απάντηση από παιδίατρο (3.4.2019)

Ερώτηση από Stellina(14.3.2019)

“Καλησπέρα,
Έχω ένα κοριτσάκι 8.5 μηνών και 6.500kg. Δεν τις αρέσουν καθόλου οι κρέμες (δεν τις δέχεται καν στο στόμα). Επίσης δεν πίνει καθόλου το ξένο γάλα. Από 10 ημερών ως και 2 μηνών, 1 φορά το βράδυ, μετά το θηλασμό, τις έδινα μητρικό απ’ το μπουκάλι και το δεχόταν. Μετά ξαφνικά αρνιόταν το μπιμπερό. Δοκίμασα και άλλες θηλές και γάλατα αλλά τίποτα. Τι να κάνω για ν’ αρχίσει να πίνει ξένο γάλα; Επιπλέον, από 4 μηνών δεν την καλύπτει στα κιλά της. Τα γεύματα του θηλασμού ήταν 7 και κρατούσαν περίπου 5 λεπτά. Γενικά είναι λιγόφαγη. Τώρα την θηλάζω 3 φορές την ημέρα, πρωί-μεσημέρι-βράδυ κι αν τύχει να ξυπνήσει τη νύχτα και πεινάει.”

Απάντηση από παιδίατρο (14.3.2019)

Ερώτηση από Μαρία(13.3.2019)

“Καλημερα,
Έχω μια μπέμπα, γεννήθηκε 3735 ύψος 52 εκατοστά στις 38 εβδομάδες με καισαρική τομή. Η τρίτη προσπάθειά μου με εξωσωματική. Από το μαιευτήριο βγήκαμε 3565. Στις 12 μέρες ήμασταν 3800. Στις 22 μέρες ήμασταν 4180, στις 40 μέρες 4600 , στις 51 μέρες 5040 κ 55,5 εκατοστά . Μεθαύριο θα κάνουμε κ το πρώτο μας εμβόλιο. Η παιδίατρος ίσως δεν έκανε το ζύγισμα των 40 ημερών «σωστά».

Όταν ζυγιστήκαμε στις 40 μέρες , επειδή δεν είχε πάρει καλό βάρος μας άλλαξε το γάλα (δεν θήλασα δυστυχώς καθόλου) . Ενώ είναι ένα μωρό που έτρωγε από έμβρυο , είχε όρεξη για το φαγητό, παρατήρησα ότι γύρω στο μήνα δεν είχε τόσο όρεξη. Ενώ όταν βλέπει το μπουκάλι κάνει χαρές , τρώει με λαχτάρα τα πρώτα 20-30 ml κ μετά με πολλή προσπάθεια να φτάσει τα 80ml. Η διάρκεια του γεύματος μπορεί να είναι κ 45 λεπτά. Για να πάρει το βάρος αυτό μπορεί να είμαι κ 15 ώρες τη μέρα με το μπουκάλι. Η γιατρός μας και ο άντρας μου, μου λένε άστη να φάει όσο θέλει όταν πεινάσει. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ! Βρέχει γύρω στις 7-8 πάνες τη μέρα. Ένα βράδυ την ταΐσαμε 22:30-23:00 κ την αφήσαμε.... την ξύπνησα εγώ στις 5:30 γιατί δεν ξυπνούσε. Κάποιες φορές την έχω πιέσει παραπάνω με αποτέλεσμα να κάνει εμετό. Της έκανα καλλιέργεια για ουρολοίμωξη , αλλά ήταν καθαρή.

Τι μπορεί να συμβαίνει κ έχασε την όρεξη της; Πως θα μεγαλώσει; Τι θα μου προτείνατε εσείς; Τι να κάνω; Είμαι σε απόγνωση. ”

Απάντηση από παιδίατρο (14.3.2019)

Ερώτηση από Λύδα(2.3.2019)

“Καλημερα,
έχω ένα μωράκι σχεδόν 4 μηνών κ εδώ κ τρεις μέρες υποφέρουμε. Πάντα ήταν δύσκολος στο φαγητό και μέχρι να βρούμε το γάλα που του αρέσει ματώσαμε. Πίνουμε almiron και έπινε 120-150 ml ανά 4 ώρες μόνο που αυτές τις μέρες πέσαμε στα 60-70 με ζόρι. Κοιμάται όλο το βράδυ οπότε εκεί δεν έχουμε γεύμα. Είναι πρόωρο, γεννήθηκε την 36η εβδομάδα. Γεννήθηκε 40εκ κ 2,260kg. Τώρα είναι 61εκ κ 5,200. Τι να κάνω για να τρώει? Φοβάμαι μήπως έχει κάτι άλλο κ δεν το καταλαβαίνω. ”

Απάντηση από παιδίατρο (3.3.2019)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.