facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Areti (07.04.2020)

Καλησπέρα!

Έχω ένα κοριτσάκι σχεδόν 3 μηνών (σε μία εβδομάδα). Το θέμα μας είναι ότι το βράδυ ξυπνάει κάθε μία ώρα και ξανά κοιμάται με θηλασμό. Θηλάζω αποκλειστικά και δεν δέχεται πιπίλα ή μπιμπερό. Κάποια στιγμή για 10 μέρες κοιμόταν 4 ώρες, μετά 3 και το πρωί λιγότερο, την έβγαλα όμως από την καλαθούνα γιατί δε χωρούσε καλά. Κοιμάται στο στρώμα δίπλα μου (με μικρή απόσταση σε υπνόσακο) και από τότε ξυπνάει πάλι συνέχεια. Έχει ΓΟΠ και συχνά αέρια, καμιά φορά καταφέρνω να την ηρεμήσω με χάδια λίγο πριν ξυπνήσει αλλά και πάλι. Τη μέρα επίσης κοιμάται δύσκολα, μόνο στο στήθος και ξυπνάει εύκολα. Δεν ξέρω τι να κάνω, ανησυχώ μην τυχόν ο κακός ύπνος προκαλέσει κανένα αναπτυξιακό πρόβλημα, σαν μωρό εδώ και καιρό κοιτάει το ένα χέρι της, κάνει πολλούς ήχους, χαμογελάει, κρατάει το κεφάλι της μπρούμυτα για λίγο, έχει σαλάκια και μερικές φορές βάζει με μανία τα χέρια της στο στόμα. Δεν ξέρω μήπως την ενοχλούν και τα ούλα από τόσο νωρίς, έχουμε διαβάσει και δοκιμάσει ότι μπορούμε για τον ύπνο και ακόμα τίποτα. Ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σας!

Απάντηση από παιδίατρο (07.04.2020)

Ερώτηση από Marimar (06.04.2020)

Καλησπέρα σας,

Μήπως μπορείτε να μου πείτε ένα πλήρες μενού για το μωρό μου 7 μηνών και τι θα μπορούσα να δίνω το απόγευμα; Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση από παιδίατρο (06.04.2020)

Ερώτηση από Σοφία (05.04.2020)

Η μπέμπα μου μόλις έκλεισε τους 3 μήνες. Γεννήθηκε 2970, στην τελευταία μέτρηση ζύγισε 5810 και έχει ύψος 60 cm. Βγάζω με το θήλαστρο και της δίνω γάλα έτσι βλέπω και τις ποσότητες, εδώ και μία εβδομάδα τρώει λιγότερο στα γεύματα και πιο αραιά. Είχαμε φτάσει στα 150 ml και έκανε 6 γεύματα, πλέον τα πρωινά και το μεσημέρι θα φάει με το ζόρι 100 με 110 και απόγευμα και βράδυ 130, 140, δύο μέρες έκανε 5 γεύματα. Οι αφοδεύσεις της είναι κανονικές, πρέπει να ανησυχώ; Μπορώ να την βοηθήσω κάπως; Επίσης βάζει συνέχεια τα χεράκια μέσα στο στόμα της και έχει σιελλοροία. Σας ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (06.04.2020)

Ερώτηση από ΓΕΩΡΓΙΑ- ΦΩΤΕΙΝΗ (02.04.2020)

Έχω μια μπέμπα 3 μηνών και 2 ημερών, με 6350kg κ ύψος 59 εκ. Γεννήθηκε 37 εβδομάδων, 3310 κιλά. Ο παιδίατρος μου είπε εκτός της βιταμίνης D να ξεκινήσει να παίρνει σίδηρο προληπτικά! Χωρίς εξετάσεις και ανησυχητική κλινική εικόνα! Θηλάζω αποκλειστικά και λαμβάνω σίδηρο και ασβέστιο.

Απάντηση από παιδίατρο (02.04.2020)

Ερώτηση από Λιτσα (01.04.2020)

Έχω ένα 9 μηνών μωρό αγόρι και έχει κάνει ένα απόστημα εσωτερικά στον πρωκτό, μας έδωσαν αντιβίωση για πρώτη φάση. Από που μπορεί να προήλθε αυτό το απόστημα και μπορεί να περάσει με αντιβίωση;

Απάντηση από παιδίατρο (01.04.2020)

Ερώτηση από Vasilikits (30.03.2020)

Έχω ένα μωράκι 37 ημερών το οποίο κάποιες φορές (αρκετά συχνά σε καθημερινή βάση) κάνει σαν γουρουνάκι, ρουθουνίζει.
Καθαρίζω την μυτούλα με φυσιολογικό ορό και αποφρακτήρα αλλά και πάλι το παιδί συνεχίζει το ίδιο. Δηλώνει πώς υπάρχει πρόβλημα με το αναπνευστικό του ή είναι κάτι φυσιολογικό; Ο παιδίατρος μας είπε ότι είναι κάτι φυσιολογικό και συχνό στα βρέφη και ότι αν δεν δημιουργεί προβλήματα στην σίτιση και τον ύπνο του παιδιού είναι όλα καλά.

Σας ευχαριστώ!

Απάντηση από παιδίατρο (31.03.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.