facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Tζοάννα (04.11.2019)

“Αγαπητέ κύριε Ρενιέρη,
έχω ένα αγοράκι 7 μηνών που μέχρι τώρα θήλαζε αποκλειστικά και από νωρίς παρουσίασε αιματάκι σαν ίνες στα κόπρανα. Ο παιδίατρος συνέστησε αποχή μου από γαλακτοκομικά και μοσχάρι και μου επέτρεψε μόνο πρόβειο γιαούρτι. Μία φορά περί τον 4ο μήνα (που δεν είμαι σίγουρη ότι οφειλόταν στη διατροφή μου) το φαινόμενο ήταν πολύ πιο έντονο, οπότε ο παιδίατρος μου συνέστησε εισαγωγή στο νοσοκομείο για διακοπή σίτισης (θα ήθελα τη γνώμη σας επ' αυτού). Το θεώρησα υπερβολικό και απλά έδωσα χαμομήλι στο παιδί για μία ημέρα. Στη συνέχεια συνήλθε. Μέχρι σήμερα δεν έχει ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα. Έχει ξεκινήσει και τις στέρεες τροφές, ενώ όλο το διάστημα τρεφόταν με υποαλλεργικό γάλα (και μητρικό γάλα). Το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να αρχίσω να τρώω προιόντα αγελάδας (θηλάζω ακόμα πρωί και βράδυ) και ως πότε το παιδί θα πίνει υποαλλεργικό γάλα; Σας ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Εύα (24.10.2019)

“Καλησπέρα σας,
Η μικρή μου είναι 14 μηνών και πριν ένα μήνα τα μπροστά πάνω 2 δοντάκια της άρχισαν να κιτρινίζουν. Τώρα έχει αλλάξει το χρώμα προς το ανοιχτό πράσινο.Τη θηλάζω ακόμη και δεν της δίνω τίποτα που να περιέχει ζάχαρη και αλάτι. Απλά θηλάζει περισσότερες φορές παρά τρώει στέρεη τροφή. Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε τι πρέπει να κάνω; Πρέπει να τα καθαρίζω; Ευχαριστώ!”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Ινα (23.10.2019)

“Χαίρετε κ.Ρενιέρη,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για το χρόνο σας. Η δική μου η απορία αφορά σε νέες αντιδράσεις του μωρού μου. Σα νέα μαμά μπορώ να πω πώς έχω βρεί γενικά έναν καλό τρόπο επικοινωνίας με το σχεδόν 3ον μηνών μωρό μου. Τις τελευταίες μέρες, έχει ξεκινήσει να κάνει καινούργιους ήχους με το στόμα του, σαν ψευδοκλάμα, το οποίο, αρχικά θεώρησα χαριτωμένο. Όταν,όμως, συνδυάστηκε, με τα ξεσπάσματα χεριών και ποδιών καθώς και με εντονότερο κλάμα άρχισα να θορυβούμαι. Είναι κολυκοί; Μα ενεργείται 1-3 φορές/μέρα και γεμίζει την πάνα του. Το ότι πιπιλίζει με μανία το χέρι του (όχι δάχτυλο-επίσης, φτύνει την πιπίλα-) μπορεί να έχει σχέση; Τις περισσότερες φορές μόλις έχει τελειώσει το φαγητό. Έχω παρατηρήσει πώς όντως τον ηρεμεί να ξαναγυρνάει στο στήθος (κι ας το εγκαταλείπει μετά από λίγο -και ξεκινάμε τα ίδια: κλάμα ξεσπάσματα κλπ) Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω; Κυρίως, υπάρχει κάτι να ανησυχώ;”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Liana (14.10.2019)

“Γιατρέ έχω έναν γιο 17 μηνών, 10.300 κιλά και 79.5 εκατοστά (μετρήθηκε πριν 1 μήνα). Λόγω βήχα και μπουκώματος του έδινα για μια εβδομάδα πρωί βράδυ στη μύτη με σύριγγα οτριβίν παιδικό με όρο και τόμπραντεξ οφθαλμικές σταγόνες. Το παρά έκανα με το τομπραντέξ, έβαζα παραπάνω από άγνοια θεωρώντας ότι είναι ένα ήπιο φάρμακο και του έδωσα μέσω της μύτης σε μια εβδομάδα 5 ml τομπραντέξ. Μετά κατάλαβα ότι έχει κορτιζόνη μέσα και ότι μπορεί να έβλαψα άθελα μου το παιδί μου. Μέσα σε 7 μέρες πήρε 5ml τομπραντέξ που έχει κορτιζόνη. Πιστεύετε ότι πρέπει να τον υποβάλω σε εξετάσεις; Έβλαψα την αναπτυξη και τα επινεφρίδια του; Όταν διαπίστωσα το λάθος σταμάτησα αμέσως. Μήπως έπρεπε να διακόψω σταδιακά;”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Charis Dim (18.9.2019)

“Καλησπέρα σας, έχω ένα αγοράκι 2 μηνών. Θηλάζω αποκλειστικά και εδώ και 3 μέρες ενώ κοιμόταν 3 με 4 ώρες, γενικά μέρα και νύχτα ξυπνάει και θέλει να βάλει το δάχτυλο στο στόμα. Δοκίμασα να του δώσω πιπίλα και κοιμήθηκε αμέσως. Προσπαθώ να μην του την δώσω αλλά βλέπω ότι την αναζητάει, με αποτέλεσμα να χαλάει συνέχεια ο ύπνος του. Η απορία μου είναι κατά πόσο μπορεί να πάθει σύγχυση θηλών και τι μπορώ να κάνω να τον αφήνω να πιπιλά τον αντίχειρα του; Όσο γνωρίζω είναι μια συνήθεια που δύσκολα κόβεται σε αντίθεση με την πιπίλα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (18.9.2019)

Ερώτηση από Dorita (10.9.2019)

“Καλημέρα γιατρέ μου! Έχω ένα αγοράκι 14 μηνών. Ενώ λοιπόν ήμασταν πολύ προγραμματισμένοι στον ύπνο, μετά τον χρόνο άρχισε να ξυπνά μέσα στη νύχτα για γάλα. Τρώει βραδινό φαγητό γύρω στις 8 και γύρω στις 10 το βράδυ 210ml φρέσκο κατσικίσιο γάλα. Δοκίμασα να τον ξεγελάσω με την πιπίλα αλλά ήθελε οπωσδήποτε γάλα το βράδυ. Υπάρχει καμία τεχνική για να σταματήσει να ξυπνά ή απλώς πρέπει να περιμένω να περάσει μόνο του; ”

Απάντηση από παιδίατρο (10.9.2019)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.