facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Εξάνθημα σα ξηροδερμία στο πρόσωπο του μωρού μου. Τι κάνω;

Ερώτηση από MelinaPs (5.11.2014)

"Μπορώ να βάλω κάποια κρέμα στο πρόσωπο της κόρης μου. Είναι σχεδόν 2 μηνών και τα μαγουλάκια της είναι κάπως τραχιά."

Απάντηση από παιδίατρο (5.11.2014)

"Αγαπητή μητέρα,

χωρίς να έχω δει το πρόσωπο του παιδιού θα ήταν λάθος από μέρους μου να δώσω κάποια συγκεκριμένη θεραπεία. Υποθέτοντας και μόνο πως πρόκειται για έναν από τους συχνότερους ερεθισμούς που συναντάμε, θα σάς έλεγα να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Διατηρείτε την περιοχή στεγνή. Είτε σάλια, είτε μετά το μπάνιο, φροντίζετε να είναι όσο πιο στεγνή γίνεται.

2. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια υποαλλεργική ενυδατική κρέμα για βρέφη χωρίς άρωμα (όποια επιλέξετε εσείς) 2-3 φορές την ημέρα.

Ακολουθώντας τα παραπάνω θα πρέπει να δείτε βελτίωση μέσα σε λίγες ημέρες (3-5). Αν δεν δείτε βελτίωση, ή αν δείτε το εξάνθημα να χειροτερεύει ή να εμφανίζεται σε άλλα σημεία του σώματος, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον παιδίατρό σας.

Παρακαλώ πολύ σημειώστε πως τα παραπάνω αφορούν περιπτώσεις ήπιων ερεθισμών, ξηροδερμίας ή ήπιες μορφές εκζέματος. Χωρίς να έχω δει το εξάνθημα δεν μπορώ να σάς δώσω υπεύθυνα οδηγίες. Εάν ανησυχείτε συμβουλευθείτε παιδίατρο. Αν το εξάνθημα ακολούθησε αλλαγή γάλακτος ή άλλου προϊόντος (π.χ. καθαριστικό ρούχων κλπ), δεν αποκλείεται να αποτελεί αντίδραση στο νέο προϊόν. Τέλος, το εξάνθημα στο πρόσωπο μπορεί να αποτελεί μέρος άλλης νόσου (π.χ. ιογενής λοίμωξη), οπότε και πάλι τα παραπάνω δεν έχουν εφαρμογή.

Εν ολίγοις, εάν δεν είστε σίγουρη, συμβουλευθείτε παιδίατρο."

Με εκτίμηση,

Π. Ρενιέρης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.