facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Βάρος παιδιού

Ερώτηση από Eleni p (08.05.2021)

Γεια σας!,
Έχω ενα κοριτσάκι που γεννήθηκε στις 29/07/2019 είναι δηλαδή 21 μηνών και λίγων ημερών. Με απασχολεί το βάρος της. Η παιδίατρος μας, μας είχε πει ότι για να συνεχίσει να ακολουθεί την καμπύλη της (ανάμεσα σε πράσινη και πάνω πορτοκάλι) θα πρέπει θεωρητικά να είναι 12.500 kg μέχρι τα δεύτερα της γενέθλια, δηλαδή στις 29/7/2021. Τώρα είναι ήδη 12.850 kg και είναι ακριβώς στην πάνω πορτοκαλί καμπύλη. Το μήκος της είναι 90 εκ και το κεφαλάκι 49 εκ. Χρειάζεται ανησυχία; Π.χ θεωρείτε αναγκαίο μετα τα δύο χρόνια να της δίνω light γαλακτοκομικά;

Απάντηση από παιδίατρο (08.05.2021)

Αγαπητή μητέρα

είναι αδύνατον να σάς απαντήσω, καθώς απαιτούνται αρκετές ακόμα πληροφορίες από το ιστορικό του παιδιού. Μια επιπόλαιη απάντηση θα ήταν "όλα καλά μην ανησυχείτε", αλλά χωρίς τα υπόλοιπα στοιχεία, και χωρίς να έχω δει το παιδί σας είναι δύσκολο να σάς πω με σιγουριά. Η πορεία του παιδιού όλα τα χρόνια, το ύψος, η σχέση ύψους προς βάρος και η πορεία της στον χρόνο, το δικό σας βάρος, το ιστορικό παχυσαρκίας ή δυσκολιών στη σίτιση στην οικογένεια, ειδικά στους γονείς, ο τρόπος ζωής σας και πολλοί ακόμα παράγοντες καθορίζουν τον συνολικό κίνδυνο παχυσαρκίας στο μέλλον για το παιδί σας. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά σπάνιο (έως απίθανο) να μιλήσουμε για παχυσαρκία σε τόσο μικρές ηλικίες. Η ουσία της συμβουλευτικής εδώ θα ήταν η μετακίνηση των συνηθειών όλης της οικογένειας, προκειμένου στο μέλλον να μην υπάρξει πραγματικά πρόβλημα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.