facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Βάρος παιδιού

Ερώτηση από Eleni p (08.05.2021)

Γεια σας!,
Έχω ενα κοριτσάκι που γεννήθηκε στις 29/07/2019 είναι δηλαδή 21 μηνών και λίγων ημερών. Με απασχολεί το βάρος της. Η παιδίατρος μας, μας είχε πει ότι για να συνεχίσει να ακολουθεί την καμπύλη της (ανάμεσα σε πράσινη και πάνω πορτοκάλι) θα πρέπει θεωρητικά να είναι 12.500 kg μέχρι τα δεύτερα της γενέθλια, δηλαδή στις 29/7/2021. Τώρα είναι ήδη 12.850 kg και είναι ακριβώς στην πάνω πορτοκαλί καμπύλη. Το μήκος της είναι 90 εκ και το κεφαλάκι 49 εκ. Χρειάζεται ανησυχία; Π.χ θεωρείτε αναγκαίο μετα τα δύο χρόνια να της δίνω light γαλακτοκομικά;

Απάντηση από παιδίατρο (08.05.2021)

Αγαπητή μητέρα

είναι αδύνατον να σάς απαντήσω, καθώς απαιτούνται αρκετές ακόμα πληροφορίες από το ιστορικό του παιδιού. Μια επιπόλαιη απάντηση θα ήταν "όλα καλά μην ανησυχείτε", αλλά χωρίς τα υπόλοιπα στοιχεία, και χωρίς να έχω δει το παιδί σας είναι δύσκολο να σάς πω με σιγουριά. Η πορεία του παιδιού όλα τα χρόνια, το ύψος, η σχέση ύψους προς βάρος και η πορεία της στον χρόνο, το δικό σας βάρος, το ιστορικό παχυσαρκίας ή δυσκολιών στη σίτιση στην οικογένεια, ειδικά στους γονείς, ο τρόπος ζωής σας και πολλοί ακόμα παράγοντες καθορίζουν τον συνολικό κίνδυνο παχυσαρκίας στο μέλλον για το παιδί σας. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά σπάνιο (έως απίθανο) να μιλήσουμε για παχυσαρκία σε τόσο μικρές ηλικίες. Η ουσία της συμβουλευτικής εδώ θα ήταν η μετακίνηση των συνηθειών όλης της οικογένειας, προκειμένου στο μέλλον να μην υπάρξει πραγματικά πρόβλημα.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.