facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ανάπτυξη βρέφους 10 μηνών

Ερώτηση από Kon (09.04.2020)

Καλησπέρα σας! Έχω ένα κοριτσάκι το οποίο σε λιγότερο από δυο εβδομάδες θα γίνει 10 μηνών. Έχω παρατηρήσει πως την φωνάζουμε με το όνομα της και δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα. Βέβαια η βάφτιση της έγινε πριν από ένα μήνα και τόσο είναι το διάστημα που έχουμε αρχίσει να τη φωνάζουμε με το όνομα της. Επίσης της λέω κάθε μέρα να κάνει κίνηση με τα χεράκια της ώστε να κάνει γεια σου και παλαμάκια μα δε το κάνει. Επίσης κάνει μια χαρακτηριστική κίνηση ενώ είναι σε στάση μπουσουλήματος, κάνει τη κίνηση μπρος πίσω και την επαναλαμβάνει πολλές φορές μέσα στη μέρα. Όπως και όταν τη βάζω στο καρεκλάκι φαγητού της όταν δυσανασχετεί κάνει επαναλαμβανόμενα τη κίνηση μπρος πίσω με το σώμα της. Επίσης προσπαθώ να τη μάθω να παίζει ένα απλό παιχνίδι το οποίο απαιτεί να βγάζει και να βάζει κάποια παιχνιδάκια από ένα κορμό, τα βγάζει μα δε μαθαίνει να τα βάζει όσες φορές και αν της το δείξω. Αυτά όλα μπορεί να είναι φυσιολογικά γιατί το κάθε παιδάκι έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης απλά αγχώνομαι σαν νέα μαμά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση από παιδίατρο (10.04.2020)

Αγαπητή μητέρα,

εφόσον έχει γίνει έλεγχος ακοής του παιδιού σας, δεν βλέπω κάποιο λόγο ανησυχίας σε όσα λέτε. Παρόλ' αυτά καλό θα ήταν να απευθύνετε τις απορίες σας και στον γιατρό που παρακολουθεί το παιδί, καθώς μικρές διαφορές και δυσκολίες είναι καλύτερα αντιληπτές απο εκείνον. Αυτό που θα σάς συμβούλευα για το καλό του παιδιού σας είναι να σταματήσετε εντελώς να "ελέγχετε" και να "τεστάρετε" το παιδί σας. Η συμβουλή αυτή ισχύει απο τώρα, και για πάντα. Κι όταν λέω εντελώς, εννοώ εντελώς. Παίξτε και διασκεδάστε με το παιδί σας, αν κάτι σάς προβληματίζει ρωτήστε τον γιατρό σας, αλλά μην ελέγχετε το παιδί σας με αυτόν τον τρόπο.

Με εκτίμηση,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.