facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > Ο διαιτολόγος απαντάει
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Βασιλική (11.10.2016)

“Καλησπέρα σας έχω ένα αγοράκι 16 μηνών και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την διατροφή του. Το πρωί όταν ξυπνάει στις 6 π.μ. πίνει γάλα έπειτα κοιμάται και ξυπνάει στις 8:30 και του δίνω 2 μπισκότα στις 10 με 10:30.

Του δίνω φρουτόκρεμα αλεσμένα φρούτα μπανάνα, μήλο, πορτοκαλί. Το μεσημέρι τρώει από το φαγητό μας. Το απόγευμα πρώτα του έδινα γιαούρτι αλλά πλέον δεν του αρέσει και θα φάει τοστ ή μπισκότα ή ψωμί με λίγο τυρί. Και το βράδυ γάλα και κοιμάται. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάνω κάτι λάθος είναι λάθος που του δίνω φρουτόκρεμα ακόμη αλεσμένη να σημειώσω ότι έχει βγάλει αρκετά δόντια απλά τα δίνω αλεσμένα τα φρούτα για να παίρνει όλες τις βιταμίνες γιατί αν τα δώσω κομματάκια ( του έχω δώσει) απλά δεν τα τρώει όλα. Πρέπει να του δίνω βραδινό και μετά γάλα? Η είναι λάθος να τρώει έως και 5 μπισκότα ημερησίως?”

Απάντηση από διαιτολόγο (12.10.2016)

Ερώτηση από Ελένη (18.7.2016)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα κοριτσάκι 3 χρονών (21-2-2013) το οποίο ζυγίζει 18,600kg ναι είναι υπερβολικό για την ηλικία της το γνωρίζω αλλά η ποσότητα φαγητού (υγιεινό πάντα) δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να βρίσκετε σε αυτά τα κιλά. Μαγειρεύω χωρίς περιττά λάδια και αλάτια και γλυκό θα φάει 2 φορές την εβδομάδα και αυτό μικρή ποσότητα πχ ένα αυγό κιντερ μια κουταλιά μερέντα ή λίγα smarties. Έχω μια απορία εάν σε αυτή την ηλικία μπορούν να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα στο θυρεοειδή ή διαβήτη και να επηρεάζει αυτό τα κιλά της.”

Απάντηση από διαιτολόγο (19.7.2016)

Ερώτηση από Άννα (23.4.2016)

“Έχω ένα αγοράκι 20 μηνών το οποίο θηλάζει. Το διατροφικό του πρόγραμμα είναι μια χαρά πιστεύω. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Κατοικώντας στο εξωτερικό δεν μπορώ να βρω παιδικά γιαούρτια, βρίσκω κάποια με φρούτα που του αρέσουν και είτε έχουν 1,5 λιπαρά είτε 7-8.Ποιο είναι καταλληλότερο για την ηλικία του? Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από διαιτολόγο (28.4.2016)

Ερώτηση από Κωνσταντίνα (1.3.2016)

“Έχω ένα κοριτσάκι 3 μηνών που έχει έλλειψη ενζύμου udp-epimerasis. Μου είπαν για αποφυγή γάλακτος, φέτας και γιαουρτιού. Τι μπορώ να της δίνω ας πούμε αντί για τα παιδικά γιαουρτάκια; Κίτρινα τυριά κάνει να φάει; Έχετε μια βιβλιογραφία που μπορεί να με βοηθήσει; Ευχαριστώ”

Απάντηση από διαιτολόγο (7.3.2016)

Ερώτηση από Πόπη (8.2.2016)

“Καλησπέρα σας! Έχω ένα κοριτσάκι 3 χρονών και εδώ και 6-7 μήνες αντιμετωπίζουμε θέμα με την δυσκοιλιότητα. Προσπαθώ να της δίνω φρούτα και λαχανικά καθημερινά όπως με συμβούλεψε η παιδίατρός μου αλλά άλλοτε τα πίνει και τα τρώει και άλλοτε όχι. Αλλά συνεχίζει το πρόβλημα της και πολλές φορές χρησιμοποιώ κλύσμα γλυκερίνης για να καταφέρει να αφοδεύσει. Τι διατροφή θα μπορούσα να της κάνω; Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από διαιτολόγο (9.2.2016)

Ερώτηση από Marina (8.2.2016)

“Η κόρη μου είναι 5 μηνών. Αρχίσαμε κρεμούλα και μετά φαγητό. Τι πρέπει να τρώει τώρα και πόσα γεύματα κάθε μέρα; ”

Απάντηση από διαιτολόγο (9.2.2016)

Φόντορ

Ρενιέρης

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.