facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Μαρία (21.5.2018)

“Καλησπέρα σας. Έχω 1 πιτσιρίκι 28 μηνών. Ενώ τρώει κανονικά δεν θέλει το γάλα, έχω αλλάξει μάρκες αρκετές. Τον πιέζω για να το πιει με αποτέλεσμα να τον μαλώνω. Σκέφτομαι να του το σταματήσω. Στεναχωριέμαι να τον μαλώνω και να φωνάζω. Είναι τόσο αναγκαίο στην ηλικία αυτή;”

Απάντηση από διαιτολόγο (9.7.2018)

Δεν τρώει φαγητό παρά μόνο γάλα, κρέμες και γιαούρτι

Ερώτηση από Τζένη (20.7.2016)

“Γεια σας. Έχω ένα κοριτσάκι 12 μηνών δεν τρώει με τίποτα μεσημεριανό εδώ και πόσους μήνες. Δοκίμασα πάρα πολλά διαφορετικά και διάφορες γεύσεις αλλά ενώ πεινάει δεν τρώει. Και αναγκάζομαι να της δίνω ή γάλα ή φρουτόκρεμα ή βρεφικές κρέμες ή γιαουρτάκι. Πείτε μου σας παρακαλώ θα της δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα; Θα μάθει να τρώει ό, τι δεν γλυκίζει; Δεν έχει αρρωστήσει ποτέ ούτε πυρετό τίποτα! Στα κιλά ύψος ζωηράδα μια χαρά.”

Απάντηση από διαιτολόγο (22.7.2017)

Δεν τρώει φαγητό παρά μόνο κρέμες

Ερώτηση από ka. Costa (13.6.2016)

“Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας ρωτήσω τι να κάνω στο θέμα που με απασχολεί με το παιδί μου που είναι 2,5 ετών και τρώει μόνο κρέμες. Αρνείται να δοκιμάσει ό,τι έχει σχέση με το φαγητό. Δοκίμασα τα πάντα… δε ξέρω πλέον τι είναι σωστό να κάνω για να ξεκινήσει, τουλάχιστον να δοκιμάσει λίγο φαγητό.”

Απάντηση από διαιτολόγο (15.6.2017)

Ερώτηση από Χριστίνα (15.5.2016)

“Γεια σας. Έχω ένα κοριτσάκι που μόλις πριν δυο μέρες έκλεισε τον πρώτο χρόνο! Την θηλάζω μέχρι σήμερα όμως εδώ κι ένα μήνα έχω προσθέσει και ξένο γάλα μόνο για πρωινό και βραδινό. Μέσα στη μέρα όταν θέλει θηλάζει για μικρά διαστήματα και τη νύχτα όταν ξυπνά. Όμως έχω παρατηρήσει ότι άλλαξαν οι διατροφικές τις συνήθειες. Έτρωγε πάρα πολύ κρέας μοσχαρίσιο και κοτόπουλο φιλέτο το οποίο ειδικά λάτρευε πολύ. Κι ενώ δεν έχω αλλάξει τρόπο μαγειρέματος το φτύνει δε τρώει καθόλου κρέας πρέπει να μαγειρέψω μόνο λαχανικά. Δε ξέρω αν φταίει το ξένο γάλα απλά παρατήρησα ότι από τότε άλλαξε. Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή έτσι ώστε να τρώει κρέας; Ή να μου πείτε τι να προσθέσω ώστε να καταναλώνει από κάποιες άλλες τροφές τη ποσότητα των θερμίδων ή των συστατικών του κρέατος όσο γίνεται. Ακόμη θέλω να μου πείτε την ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να πίνει ένα μωρό ενός έτους. Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από διαιτολόγο (18.5.2017)

Ερώτηση από Σταυρούλα (6.4.2016)

“Καλησπέρα θα ήθελα να μου πείτε ενδεικτικά πόσα γραμμάρια πρέπει να είναι η τροφή του μωρού μου που είναι 17 μηνών γιατί εγώ θεωρώ ότι τρώει λίγο. Πόσα ml γάλα πρωί-βράδυ; Πόσα γραμμάρια φρουτόκρεμα ή φαγητού είναι το ιδανικό. Η μπέμπα μου είναι 90 cm και 11,5 κιλά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από διαιτολόγο (11.4.2017)

Ερώτηση από Zωή (3.2.2017)

“Η μικρή μου έχει αλλεργία στην πρωτεΐνη του γάλακτος. Δυσκολεύομαι πολύ να την κάνω να φάει. Έχουμε κάνει πολλές εξετάσεις και ευτυχώς δεν έχει διαγνωστεί κάτι. Ωστόσο βάζει 300γρ. το μήνα. Είμαστε λιποβαρής. Τι μπορώ να κάνω;”

Απάντηση από διαιτολόγο (7.2.2017)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.