facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Θεοδωρα (01.07.2020)

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να παραθέσω το προβληματισμό μου σχετικά με το ένα παιδί στην οικογένεια. Έχουμε ένα αξιολάτρευτο παιδί 4,5 χρόνων, δεν ξέρω ποσό εγωιστικά το βλέπω το θέμα γιατί νοιώθω πως αν κάνω δεύτερο παιδί θα παραγκωνίσω το πρώτο μου, βέβαια το μεγαλύτερο ερώτημα μου είναι ποσό αρνητικό θα είναι στη ζωή του παιδιού να μην έχει αδελφάκι και του στερώ αυτήν την σχέση αν τελικά αποφασίσω πως δεν θα κάνω. Θα ήθελα να μου πείτε αν τα θετικά που θα έχει από ένα αδελφάκι αλλά και στην μετέπειτα ζωή τους είναι περισσότερα από τα αρνητικά που θα μπορούσαν να υπάρχουν, ενοείτε πως υπάρχουν και οικονομική λόγοι που δεν κανω το δεύτερο παιδί, έχοντας στο μυαλό μου ότι με ένα θα του προσφέρω τα καλύτερα από αυτά που μπορώ εγώ για δυο, αλλά μπαίνω λίγο και στο συναισθηματικό κόσμο του παιδιού, για ανάγκη σχέσης αδελφικής. Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

Απάντηση από ψυχολόγο (02.07.2020)

Ερώτηση από Ευτυχια (23.06.2020)

Καλησπέρα,
Γιατρέ το μωρό μου μπήκε στον 9μήνα, από νεογέννητο που του βάλαμε παιδικά τραγούδια με κινούμενα σχέδια ήταν στά αγγλικά μόνο αυτά του αρέσουν, του βάζω ελληνικά αλλά δεν του αρέσει, αδιαφορή ή γκρινιάζει και ξανά βάζω τα ξένα. Υπάρχει περίπτωση να τον δυσκολέψει στην ομιλία του;

Απάντηση από ψυχολόγο (23.06.2020)

Ερώτηση από Σοφια (15.06.2020)

Καλημέρα!

Αποφάσισα να σας στείλω μήνυμα γιατί βιώνω κάποια άσχημα συναισθήματα. Μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου και με έχει κατακλύσει το άγχος, η ανασφάλεια αν θα τα καταφέρουμε οικονομικά και οικογενειακά να το υποστηρίξουμε όλο αυτό. Ήταν κάτι που θέλαμε, να μεγαλώσουμε την οικογένεια μας γι αυτό και δεν περίμενα να νιώσω τέτοια αρνητικά συναισθήματα. Το πρώτο μου παιδί- κορίτσι είναι τώρα 2,5 χρόνων και ομολογώ ότι τώρα έχουμε αρχίσει να την απολαμβάνουμε γιατί σαν μωρό και αρκετά παραπάνω ομολογώ ότι μας δυσκόλεψε παρα πολύ με γκρίνιες- κλάμματα- κολικούς. Φοβάμαι ότι θα χάσω την αποκλειστική σχέση μαζί της που τώρα έχω αρχίσει να αποκτώ και να απολαμβάνω. Ακόμα φοβάμαι ότι θα μας ζορίσει οικονομικά και μπορεί να της στερήσω πράγματα, ή αυτό να φέρει εντάσεις στη σχέση με τον άντρα μου που κι αυτό θεωρώ ότι θα της κάνει κακό. Δε ξέρω τελικά τι είναι καλύτερο για εμάς, θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας και τη βοήθεια σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση από ψυχολόγο (16.06.2020)

Ερώτηση από Ισμηνη (18.05.2020)

Γειά σας! Είμαι μια μητέρα τριών παιδιών. Ο μεγάλος μου είναι τεσσάρων, η δεύτερη μου είναι δύο χρονών και τριών μηνών και η μπέμπα μας είναι έξι μηνών.
Προσπαθούμε με τον άντρα μου να βάζουμε όρια στα παιδιά. Ίσως όμως φωνάζουμε αρκετά. Δεν χειροδικούμε πάντως. Η ερώτηση μου είναι πώς θα καταλάβουμε αν είμαστε υπερβολικοί. Ο γιος μου δεν μας ακούει καθόλου. Μήπως αυτό έχει να κάνει με το ότι τον επιπλήττουμε για πολλά, οπότε μας αγνοεί; Ή επειδή συνεχώς μας αγνοεί, αναγκαζόμαστε να τον επιπλήττουμε; Επίσης ήθελα να ρωτήσω γιατί τελευταίως κατουριέται πάνω του κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τέλος ήθελα να αναφέρω ότι δίπλα μας μένει η αδελφή μου. Σπάνια μαλώνει τα παιδιά της, που καθημερινά παίζουν με τα δικά μας. Ανησυχώ για το αν ο γιος μας βιώνει αρνητικά το ότι γίνεται αποδέκτης πολλών μη, ενώ τα ξαδέλφια του όχι. Ευχαριστώ!

Απάντηση από ψυχολόγο (19.05.2020)

Ερώτηση από ΑνναΜαρια (3.05.2020)

Καλησπέρα,

Έχω 2 παιδιά από τον πρώτο γάμο μου και ο σύντροφός μου 2 δικά του επίσης. Είμαστε 3 χρόνια μαζί, είχα μια αποβολή στην αρχή της σχέσης μας και μια άμβλωση γιατί ήταν αδύνατο να το κρατήσουμε. Μετά από συζήτηση αποφασίσαμε ότι ήταν η κατάλληλη περίοδο να προχωρήσουμε τη ζωή μας και να κάνουμε ένα δικό μας μωρό, έμεινα έγκυος και είμαι 2 μηνών. Όμως ξαφνικά μια μέρα άλλαξε εντελώς, μου ζητάει να το ρίξω λόγω μιας μείωσης στο μισθό του, έχει γίνει άλλος άνθρωπος, δεν θέλει το μωρό, λέει ότι θα μας καταστρέψει ότι θα είναι μίζερη η ζωή μας, δε θα μπορούμε να σταθούμε όπως πρέπει και δεν θα είναι ευτυχισμένος μαζί μου όπως θέλει. Δεν ξέρω τι να κάνω δεν θέλω με αυτή τη συμπεριφορά να κρατήσω αυτό το μωρό και αργότερα να μείνω μόνη με ένα ακόμη παιδί και ένα αποτυχημένο γάμο δεύτερη φορά, όμως φοβάμαι και δεν θέλω να περάσω ξανά αυτή τη διαδικασία νιώθω τόσες τύψεις, είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν ξέρω ούτε πως να μιλήσω ούτε τι να του πω για να δει πιο θετικά τα πράγματα.

Απάντηση από ψυχολόγο (4.05.2020)

Σελίδα 1 από 15