facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

8 μηνών μωρό και θηλασμός

Ερώτηση από Σούλα Κοντού (23.12.2016)

“ Έχω ένα μωράκι 8 μηνών και έχουμε ξεκινήσει τις στερεές τροφές ενώ παράλληλα συνεχίζει να θηλάζει. Έχω δυο μήνες που δεν αισθάνομαι το στήθος μου βαρύ είναι αρκετά μαλακό αλλά πατώντας το βγάζει γάλα. Το μωρό ξυπνάει τη νύχτα σχεδόν κάθε δύο ώρες και θέλει να θηλάζει. Ενώ φαίνεται να τρώει, σταματάει από μόνο του και κάποιες φορές κλαίει για αυτό τον παίρνω στο κρεβάτι γιατί και εγώ νυστάζω. Αναρωτιέμαι αν έφαγε και χόρτασε. Μήπως πρέπει να του δώσω άλλο γάλα πράγμα που δεν θέλω, αφού θέλω να το θηλάζω όσο περισσότερο γίνεται, τι να κάνω να καταλάβω αν τρώει;”

Απάντηση από παιδίατρο (27.12.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

μετά την ηλικία των 3-4 μηνών και τα 5,5kg βάρος (πρέπει να ισχύουν και τα δύο), τα γεύματα μέσα στην νύχτα είναι μαθημένη συμπεριφορά, και δεν αντιπροσωπεύουν θερμιδικές ανάγκες στο παιδί, με εξαίρεση κάποια ελάχιστα χρονικά διαστήματα αναπτυξιακών αλμάτων που κρατούν λίγες μόνο ημέρες. Αυτό σημαίνει πως η εξήγηση πρέπει να δοθεί από αλλού - το πιο πιθανό είναι πως το παιδί σας βρίσκεται στο ζενίθ του άγχους αποχωρισμού, ένα φυσιολογικό αναπτυξιακό στάδιο. Τα παιδάκια που μπαίνουν σε αυτό το στάδιο έχοντας αποκτήσει ήδη καλές συνήθειες ύπνου κάνουν λίγα ξυπνήματα ή και καθόλου. Αντίθετα, τα παιδάκια που δεν έχουν μάθει νωρίτερα να κοιμούνται όλη την νύχτα, αυξάνουν σημαντικά τις αφυπνίσεις. Η φάση αυτή κρατά αρκετούς μήνες (συνήθως ως τον 12ο περίπου) και η εκπαίδευση σε αυτή την φάση είναι πολύ δύσκολη, και δεν μπορώ να σάς την περιγράψω από εδώ. Τα καλά νέα είναι πως ακόμα και τώρα υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε, τόσο για να διατηρήσετε τον θηλασμό, όσο και για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου του μωρού σας, όμως η συζήτηση σχετικά είναι μακρά, και ο τρόπος με τον οποίον θα προσέγγιζα το θέμα εξαρτάται πολύ και από τις δικές σας επιθυμίες και δυνατότητες στο σπίτι.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

 


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.