facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

3 μηνών μωρό δεν τρώει όσο έτρωγε

Ερώτηση από Σοφία (05.04.2020)

Η μπέμπα μου μόλις έκλεισε τους 3 μήνες. Γεννήθηκε 2970, στην τελευταία μέτρηση ζύγισε 5810 και έχει ύψος 60 cm. Βγάζω με το θήλαστρο και της δίνω γάλα έτσι βλέπω και τις ποσότητες, εδώ και μία εβδομάδα τρώει λιγότερο στα γεύματα και πιο αραιά. Είχαμε φτάσει στα 150 ml και έκανε 6 γεύματα, πλέον τα πρωινά και το μεσημέρι θα φάει με το ζόρι 100 με 110 και απόγευμα και βράδυ 130, 140, δύο μέρες έκανε 5 γεύματα. Οι αφοδεύσεις της είναι κανονικές, πρέπει να ανησυχώ; Μπορώ να την βοηθήσω κάπως; Επίσης βάζει συνέχεια τα χεράκια μέσα στο στόμα της και έχει σιελλοροία. Σας ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (06.04.2020)

 

Αγαπητή μητέρα,

η ερώτησή σας μπορεί να έχει πάρα πολλές διαφορετικές απαντήσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι πράγματι και η οδοντοφυΐα. Σε κάθε περίπτωση ο τελικός κριτής του τι συμβαίνει είναι το βάρος, και ο παιδίατρός σας που θα εξετάσει και το παιδί. Σάς προτείνω να μην ανησυχείτε εφόσον όλα τα υπόλοιπα είναι καλά, και στο επόμενο ραντεβού σας να μιλήσετε μαζί του, έχοντας γνωστό το βάρος του παιδιού.

Κατά κανόνα να γνωρίζετε πως τα παιδιά που γεννιούνται κάτω από τα 3 περίπου κιλά, παίρνουν πιο αργά βάρος απο τα άλλα παιδιά. Ξέρουμε δε πως αν τα πιέσουμε να πάρουν βάρος με τον ίδιο ρυθμό που παίρνουν όσα γεννιούνται πάνω απο 3 κιλά, αυξάνεται ο κίνδυνος για εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ στην νεαρή ηλικία. Συνεπώς το παιδί σας ανήκει σε μια ομάδα που το βάρος που αναφέρετε πως έχει πάρει είναι ήδη πολύ. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο, σχετίζεται και με το "μέγεθος" των γονέων κλπ, και γι αυτό άλλωστε σάς παραπέμπω στον παιδίατρό σας.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.