facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

1 λόγος γιατί πρέπει να κοιμάται το μωρό στην κούνια του

1 λόγος γιατί πρέπει να κοιμάται το μωρό στην κούνια του

1 λόγος γιατί πρέπει να κοιμάται το μωρό στην κούνια του

Μία πρόσφατη Βρετανική έρευνα έδειξε πως ποσοστό 54% των αιφνίδιων θανάτων βρεφών επέρχεται όταν το μωρό κοιμάται με τους γονείς του.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν η μεγαλύτερη αυθεντία του κόσμου όσον αφορά το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, ο καθηγητής Πίτερ Φλέμινγκ από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που λάνσαρε το 1991 την εκστρατεία «Βack to Sleep», καλώντας τους γονείς να βάζουν το μωρό τους να κοιμάται ανάσκελα. Εκτιμάται πως χάρη στην εκστρατεία αυτή, σώθηκαν έως και μισό εκατ. βρέφη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι συστάσεις των ειδικών

  • Βάζετε το βρέφος να κοιμάται ανάσκελα
  • Δώστε στο μωρό πιπίλα κάθε φορά που κοιμάται - οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου κατά το ήμισυ. Μην το πιέζετε όμως να την πάρει και μην ανησυχείτε αν του πέσει όταν αποκοιμηθεί.
  • Μη ντύνετε υπερβολικά το μωρό για τον ύπνο, φροντίστε όμως το σεντόνι και η κουβέρτα να είναι καλά πιασμένα στα πόδια της κούνιας και το κεφαλάκι του να είναι ελεύθερο.
  • Αποφύγετε τον ύπνο, όσο σύντομος κι αν είναι, με το βρέφος στον καναπέ ή την πολυθρόνα.

  

Κώστας Κομματάς
Γράφτηκε από: Κώστας ΚομματάςWebsite: http://www.opediatrosmou.gr/
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: kostaskomm@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.