facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ύπνος τους πρώτους μήνες

Ερώτηση από Δήμητρα (1.8.2015)

“Γεια σας. Θα ήθελα να μου πείτε πού πρέπει να κοιμάται ένα βρέφος όταν δε χωράει κούνια στην κρεβατοκάμαρα. Σε λίκνο ξύλινο; Σε λίκνο υφασμάτινο (όπως της Chicco next to me); Σε καλαθούνα; Σε πορτ μπεμπέ (αυτά που έχουν τα σετ με το καρότσι); Επίσης, είναι πιο ασφαλές να κοιμάται και να έχει λίγη κλίση η επιφάνεια ύπνου;”

Απάντηση από παιδίατρο (20.8.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

οι προϋποθέσεις ασφαλούς ύπνου του μωρού είναι αρκετές και ΔΕΝ περιλαμβάνουν ανάκληση, σφίνες ή άλλα τέτοια πράγματα που ακούγονται εδώ κι εκεί. Η κούνια (ή λίκνο, ή καλαθούνα ή οτιδήποτε διαλέξετε, αρκεί να χωράει το μωρό) πρέπει να είναι άδεια (στρωματάκι με κατωσέντονο και ΤΙΠΟΤΕ άλλο μέσα στην κούνια) και το μωρό να τοποθετείται ΠΑΝΤΑ ανάσκελα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες εδώ, αυτές είναι πάντως οι οδηγίες ασφαλούς ύπνου του μωρού.

Ο τύπος του κρεβατιού έχει μικρή μόνο σημασία, αρκεί να μην είναι εξαιρετικά μαλακό το στρώμα και να χωράει άνετα το βρέφος. Θυμηθείτε πως ό,τι μεταφερόμενο αφορά το βρέφος, πρέπει είτε να τοποθετείται στην ειδική υποδοχή του (π.χ. υπάρχουν καλαθούνες που έχουν μια βάση στην οποία μπορεί το παιδί να τοποθετηθεί σε ύψος) ή στο πάτωμα. Ποτέ πάνω σε καρέκλες, πολυθρόνες, τραπέζια κλπ.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως, παρότι το θέμα είναι μεγάλο. Έχετε το νου σας για δημοφιλείς και εντελώς εσφαλμένες συμβουλές...

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.