facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ύπνος καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας

Ερώτηση από Dorita (10.9.2019)

“Καλημέρα γιατρέ μου! Έχω ένα αγοράκι 14 μηνών. Ενώ λοιπόν ήμασταν πολύ προγραμματισμένοι στον ύπνο, μετά τον χρόνο άρχισε να ξυπνά μέσα στη νύχτα για γάλα. Τρώει βραδινό φαγητό γύρω στις 8 και γύρω στις 10 το βράδυ 210ml φρέσκο κατσικίσιο γάλα. Δοκίμασα να τον ξεγελάσω με την πιπίλα αλλά ήθελε οπωσδήποτε γάλα το βράδυ. Υπάρχει καμία τεχνική για να σταματήσει να ξυπνά ή απλώς πρέπει να περιμένω να περάσει μόνο του; ”

Απάντηση από παιδίατρο (10.9.2019)

Αγαπητή μητέρα,
Είναι αρκετά δύσκολο να σας πω τι να κάνετε δεδομένου ότι δεν σας γνωρίζω. Οι τεχνικές διαφέρουν ανάλογα το παιδί, και κυρίως, ανάλογα τους γονείς. Επίσης δεν γνωρίζω το ίδιο το παιδί, το βάρος του, τι τρώει κατά τα άλλα, αν ανήκετε στις οικογένειες που επιμένουν στο μπιμπερό μετά τον 12ο μήνα κλπ. Τα μόνα που μπορώ να σας πω σίγουρα είναι:

Βραδινό το αργότερο ως τις 19:00. Κι αυτό ακόμα αργά είναι.

Μόνο νερό και χαμομήλι από εκείνη την ώρα ως το πρωινό. Τίποτε άλλο.

Αν πίνει γάλα μετά το βραδινό, θα το δίνετε στο τραπέζι στο καρεκλάκι του, όχι σε μπιμπερό, όχι αγκαλιά, όχι για να κοιμηθεί.

Όταν θα έχετε κάνει όλα αυτά τότε θα μπορεί κανείς να σας βοηθήσει πολύ περισσότερο. Μέχρι τότε το παιδί έχει αντικειμενικές θερμιδικές ανάγκες και ανάγκη επαφής που έχει μάθει να παίρνει έτσι και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Το σωστό είναι πάντα κουραστικό. Αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτά, τότε απλά ο χρόνος θα αντικαταστήσει αυτό το πρόβλημα που έχετε τώρα, με κάποιο άλλο.

Με εκτίμηση,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.