facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ύπνος βρέφους 10 μηνών

Ερώτηση από steffyj (30.11.2020)

Καλημέρα γιατρέ και συγχαρητήρια για το έργο σας. Έχω ένα αγοράκι 10 μηνών το οποίο από ημερών κοιμόταν όλη νύχτα 12 ώρες τουλάχιστον, με μικτή διατροφή εώς 2 μηνών και φόρμουλα από τότε. Εδώ και 2 μήνες περίπου ξυπνάει πολλές φορές μέσα στη νύχτα, ανα μισή ώρα μέχρι τις 00.00 και άλλες 3-4 φορές μετά (άλλες φορές κλαίγοντας γοερά άλλες απλά γκρινιάζοντας όρθιος στην κούνια του). Το βραδυνό του το τρώει μέχρι τις 19.00 και για ύπνο τον βάζω μέχρι τις 20.00 με σταθερή ρουτίνα. Γενικά είναι ανόρεχτος και μέσα σε αυτό το διάστημα έχει βγάλει 4 δόντια και ετοιμάζονται και άλλα. Μέσα στην ημέρα δεν έχει πολλές ενοχλήσεις εκτός από πολλά σάλια. Η ερώτηση μου είναι αν η οδοντοφυία είναι η μόνη υπεύθυνη για αυτήν την αλλαγή στον ύπνο και αν δικαιολογεί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με διαταραχές ύπνου.

Απάντηση από παιδίατρο (01.12.2020)

Αγαπητή μητέρα,

όχι, δεν είναι μόνο τα δόντια. Για την ακρίβεια, είναι λιγότερο τα δόντια, και περισσότερο το άγχος αποχωρισμού που φυσιολογικά εμφανίζεται σ' αυτή την ηλικία. Ο λόγος είναι πως ενώ πλέον το μωρό σας γνωρίζει πως είστε δύο διαφορετικά πρόσωπα (και άρα μπορείτε να αποχωριστείτε), ακόμα δεν έχει κατακτήσει καλά την μονιμότητα των αντικειμένων (και άρα όταν δεν σάς βλέπει... "παύετε να υπάρχετε"). Το μυστικό κατά πολλούς είναι το μωρό να κοιμάται μόνο του, στην κούνια του, και όχι στα χέρια (πολύ λιγότερο δε με ένα μπουκάλι!). Έχω δώσει αναλυτικά λεπτομέρειες σε άλλη απάντηση, πάντως για να απαντήσω σε εσάς, όχι, δεν είναι μόνο τα δόντια. Τα δόντια είναι η αφορμή για να έρθει το παιδί στην επιφάνεια μέσα στη νύχτα, αλλά η αιτία του κλάματος είναι α) το άγχος αποχωρισμού, και β) (ενδεχομένως) πως ξυπνάει σε συνθήκες διαφορετικές απ αυτές που αποκοιμήθηκε (δηλαδή κοιμήθηκε στην αγκαλιά, και ξυπνάει στο κρεβάτι).

Με εκτίμηση,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.