facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Χορήγηση υγρών

Ερώτηση από Βιργινία(9.6.2019)

“Γεια σας, ο μπέμπης είναι 10 μηνών, από τότε που ξεκινήσαμε τις αλεσμένες τροφές σταμάτησε το μπιμπερό. Το ποτηράκι το βλέπει σαν παιχνίδι, θηλάζει ελάχιστα πριν κοιμηθεί. Ξεκίνησε το καλοκαίρι, δεν θέλει νερό, δεν θέλει γάλα και οι πάνες αρχίζουν να είναι στεγνές. Υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης; Τι μπορώ να κάνω;”

Απάντηση από παιδίατρο (4.5.2019)

“Αγαπητή μητέρα,

όπως τα περιγράφετε τα πράγματα ναι, υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης θεωρητικά, και εφόσον οι πάνες είναι στεγνές όπως λέτε, το πρώτο πράγμα να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον παιδίατρό σας!

Απο εκεί και πέρα ομολογώ οτι μέχρι σήμερα υγιές παιδί που πίνει "λίγο νερό" να αφυδατώνεται χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα, δεν έχω δει. Η δίψα είναι πολύ έντονη επιθυμία και δεν είναι τόσο απλό να αφυδατωθεί κάποιος επειδή δεν θέλει να πιεί νερό.

Συζητώντας με τον παιδίατρό σας θα βρείτε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και θα σάς προτείνει και λύσεις (υπάρχουν αρκετά τεχνάσματα για να κάνουμε ένα μωρό να πιεί). Ο μόνος λόγος που δεν σάς τα προτείνω απο εδώ είναι η αναφορά σας σε στεγνές πάνες -- αν υπάρχει υποκείμενη νόσος θα είναι σημαντικό σφάλμα να επικεντρωθούμε σε "κόλπα" χάνοντας χρόνο.

Άρα, απευθύνεστε ΑΜΕΣΑ στον παιδίατρό σας, και εφόσον δεν είναι αφυαδατωμένο το παιδί και δεν υπάρχει υποψία άλλης νόσου, τότε περνάτε στα "κόλπα" που σίγουρα ο συνάδελφος θα γνωρίζει. Αν πάλι παρ' ελπίδα υπάρχει υποψία νόσου, τότε θα κάνετε τον απαραίτητο έλεγχο.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.