facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Χαμηλή πρόσληψη βάρους

Ερώτηση από Olgaki(04.06.2018)

“Καλησπέρα,
έχω ένα αγοράκι 11 μηνών και τους τελευταίους 4 μήνες εχεί πάρει μόνο 400γρ. Ως και τον 6ο μήνα θήλαζε αποκλειστικά και το βάρος του ήταν πολύ καλό. Μόλις έκλεισε τον 6ο λοιπόν, ξεκινήσαμε στερεές και μέχρι να φτάσει να τρώει επαρκή ποσότητα σε όλα τα γεύματα, συνέχισα να τον θηλάζω. Πλέον τρέφεται πλήρως με στέρεες τροφές και πίνει ξένο γάλα πρωί και βράδυ. Το ξένο γάλα το ξεκινήσαμε τις τελευταίες 10 μέρες λόγω νέας εγκυμοσύνης. Κάναμε εξετάσεις αίματος και ούρων ( και καλλιέργεια ούρων) και ήταν καλές. Γενικά είναι πολύ ζωηρός και κινητικός. Μας είπε η παιδίατρος εφόσον έχει περάσει το τρίμηνο που δεν βάζει ικανοποιητικό βάρος. Θα πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο να του κάνουνε κάποιες άλλες εξετάσεις και ίσως χρειαστεί να τον κρατήσουν μέσα. Έχω αγχωθεί τρομερά, τι μπορεί να συμβαίνει ώστε να μην παίρνει ικανοποιητικό βάρος εφόσον τρώει πολύ καλή ποσότητα στερεών; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!”

Απάντηση από παιδίατρο (04.06.2018)

“Αγαπητή μητέρα,

καθώς δεν έχω δει ποτέ το παιδί σας, δεν έχω δει τις καμπύλες του, και δεν το έχω εξετάσει ποτέ είναι αδύνατον να σας απαντήσω. Σας προτείνω να εμπιστευθείτε την παιδίατρό σας. Να γνωρίζετε όμως οτι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκουμε απολύτως τίποτα το παθολογικό. Η διερεύνηση και ο τρόπος που θα γίνει αυτή, μένει με τον γιατρό που έχει την ευθύνη του παιδιού.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Συντακτική ομάδα babyzone
Γράφτηκε από: Συντακτική ομάδα babyzoneWebsite: https://www.babyzone.gr/
Άλλες πληροφορίες
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.