facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Φυσικός απογαλακτισμός

Φυσικός απογαλακτισμός και διακοπή του θηλασμού.

Φυσικός απογαλακτισμός και διακοπή του θηλασμού.

Ο απογαλακτισμός ορίζεται ως η διακοπή του θηλασμού, της γαλουχίας. Όταν μετά τον έκτο μήνα αρχίσετε να δίνετε και άλλες τροφές στο μωρό σας, προοδευτικά θα γίνει αντικατάσταση γευμάτων θηλασμού με τις καινούργιες τροφές.

Έτσι, αφού θα θηλάζετε αραιότερα θα έχετε λιγότερο γάλα. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι η παραγωγή του γάλακτος από το στήθος είναι ανάλογη της ζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο συχνά θηλάζει το μωρό σας, τόσο πιο πολύ γάλα παράγεται από το στήθος. Από τη στιγμή που θα αραιώνετε τα γεύματα θηλασμού θα μειώνεται και η παράγωγη γάλακτος από το στήθος σας.

Μεγαλώνοντας το μωρό σας θα θηλάζει πρωί και βράδυ μόνο. Στους 12 μήνες αντικαταστήστε πρώτα το ένα γεύμα με ξένο γάλα και μετά το άλλο. Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει το γάλα σας και θα τελειώσει ο θηλασμός ανώδυνα. Σε περίπτωση που έχετε πολύ γάλα καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας πιθανόν να χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή για τη διακοπή.

Γράφτηκε από: Ελένη Ζαφείρη
Μαία
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.