facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Φαγούρα στο κεφάλι

Ερώτηση από Γεωργία (11.6.2015)

“Καλησπέρα γιατρέ. Έχω ένα κοριτσάκι 4 χρονών. Εδώ κ ένα χρόνο ξύνει το κεφάλι του. Δεν έχει ψείρες όμως, άλλαξα σαμπουάν αλλά τίποτα. Χρησιμοποιώ μια προληπτική λοσιόν για τις ψείρες αλλά ούτε αυτό την πειράζει γιατί το σταμάτησα για λίγο κ πάλι ξυνόταν. Δεν έχει κανένα σημάδι στο κεφάλι ή κάτι που να φαίνεται πως κάτι έχει. Παρατήρησα δε, ότι όταν ζεσταίνεται ξύνεται περισσότερο. Κυρίως ξύνεται πίσω στον αυχένα κ πίσω από τα αυτιά κ κοντά στο μέτωπο. Την λούζω με ένα φυτικό σαμπουάν 2 φορές την εβδομάδα. Εσείς τι προτείνετε να κάνω έτσι ώστε να σταματήσει η φαγούρα; ”

Απάντηση από παιδίατρο (12.6.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

αν υποθέσουμε πως πράγματι το παιδί δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα (όπως δερματίτιδα, ξηροδερμία του τριχωτού, μυκητίαση κλπ) τότε θα μπορούσα να υποθέσω πως το παιδί απλώς ζεσταίνεται πολύ, και πως απο ένα σημείο και μετά γίνεται συνήθεια. Το ξύσιμο του κεφαλιού μπορεί να αποτελέσει μορφή τικ, μπορεί όμως και να αποτελεί ένδειξη άλλου προβλήματος.

Προτείνω να διακόψετε όλα τα φαρμακευτικά (και τα... "προληπτικά") προϊόντα στο κεφάλι του παιδιού, και να δοκιμάσετε να την λούζετε με κάποιο απλό προϊόν (συχνά τα φυτικά προϊόντα περιέχουν συστατικά στα οποία τα παιδιά αποκτούν ευαισθησία). Αν το σύμπτωμα επιμείνει μετά απο 1 μήνα, επισκευθείτε έναν παιδο-δερματολόγο.

Ελπίζω να βοήθησα.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


 

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.