facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Υποθυροειδισμός

Ερώτηση από Μαρία (08.11.2019)

“Καλησπέρα γιατρέ, Έχω ένα αγοράκι 7 μηνών. Γεννήθηκε πρόωρο στις 35 εβδομάδες. Είχε προεξέχουσα γλώσσα και εξετάστηκε για υποθυροειδισμό και οι εξετάσεις ήταν μια χαρά. Η γλώσσα του πλέον είναι πολύ συχνότερα μέσα αλλά πάλι προεξέχει όταν είναι χαλαρός. Η πρόσθια πηγή του κεφαλιού του έκλεισε νωρίς αλλά η περίμετρος του αυξάνεται με κανονικούς ρυθμούς. Η ανάπτυξη του είναι φυσιολογική αν και ο μυικός του τόνος είναι λίγο πιο αδύναμος από την ηλικία του. Έχουμε κάνει μαγνητική εμβρυικού εγκεφάλου αφού είχε διαπιστωθεί οριακή κοιλιομεγαλία στο δεξί οπίσθιο κέρας και υπέρηχο λίγες μέρες μετά τη γέννα και όλα ήταν μια χαρά. Ο παιδίατρος μας δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. Θεωρείται πως όλα αυτά συνδέονται και ίσως είναι ανησυχητικά; Θα πρέπει να ελέγξουμε κάτι; Ευχαριστώ θερμά. ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα, απο την περιγραφή σας τείνω να συμφωνήσω με τον παιδίατρό σας ως προς την στενή παρακολούθηση, χωρίς υπερβολές. Όλοι (γονείς και γιατροί) θα θέλαμε να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να διαγνώσουμε προβλήματα πριν ακόμα αυτά εκδηλωθούν, αυτό όμως παραμένει αδύνατον. Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες παθήσεις (χωρίς υπερβολή), οι περισσότερες εκ των οποίων είναι εξαιρετικά σπάνιες. Κάποια συμπτώματα, για παράδειγμα "ζάλη" ή "αδυναμία" ή "οριακός μυϊκός τόνος" (για να έρθω στην περίπτωσή σας) είναι τόσο γενικά που από μόνα τους παραπέμπουν σε χιλιάδες πιθανές διαγνώσεις - αν δεν ολοκληρωθεί μια σαφής κλινική εικόνα είναι αδύνατον να αποφασισθεί έλεγχος, διότι δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι ακριβώς ψάχνει να αποκλείσει.

Αυτά σάς τα λέω για να καταλάβετε πως, σε κανέναν μας δεν αρέσει, αλλά καθώς, πρώτον, το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το παιδί σας, και δεύτερον, ο έλεγχος είναι αδύνατος σε αυτή την φάση, ο παιδίατρός σας πάρα πολύ σωστά παρακολουθεί στενά και περιμένει.

Με εκτίμηση,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.