facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Υπερτροφικά κρεατάκια, αμυγδαλές και κόγχες

Ερώτηση από Κατερίνα (20.9.2015)

“Χαίρεται! Η κόρη μου είναι 5,5 ετών και έχει υπερτροφικά κρεατάκια, αμυγδαλές και κόγχες. Ύστερα από καθημερινή χρήση όρου, μπούκωμα της μύτης (2 ώρες μετά την επιστροφή μας από τη θάλασσα) και φυσικά ροχαλητό ο ΩΡΛ ο οποίος την εξέτασε μας είπε να κάνουμε αφαίρεση! Υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να την αποφύγουμε; Και αν ναι με ποιον τρόπο; Όπως προανέφερα χρησιμοποιούμε 3-4 την ημέρα ώρα κ 2 φορές πέρσι χρησιμοποιήσαμε Nasonex στη μύτη! Το παράδοξο είναι ότι ποτέ δεν έχει κάνει ωτίτιδα κα 2 φορές που παραπονέθηκε για πόνο στο αυτί το αντιμετωπίσαμε με σταγόνες tobrex! Σας ευχαριστώ πολύ! ”

Απάντηση από παιδίατρο (21.9.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

καθώς δεν έχω δει τις αμυγδαλές του παιδιού σας, και πάνω από όλα, καθώς δεν είμαι ΩΡΛ, δεν μπορώ να αμφισβητήσω την διάγνωση του ΩΡΛ σας. Από το ιστορικό που μού περιγράφετε όμως, μού φαίνεται εντελώς λογικό και αναμενόμενο να πρέπει πράγματι να αφαιρεθούν οι αμυγδαλές και τα αδενοειδή (κρεατάκια) του παιδιού σας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε εσείς (το μπούκωμα) είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου - το πραγματικό πρόβλημα είναι η υπνική άπνοια (από την οποία είτε υποφέρει ήδη, είτε θα υποφέρει στο μέλλον), η οποία οδηγεί σε πνευμονική υπέρταση (πίεση δηλαδή στο αγγειακό δίκτυο της καρδιάς), και που αν επιμείνει για αρκετό καιρό, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια. Παρότι αυτό δεν το βλέπουμε συχνά στα παιδιά, εφόσον ο ΩΡΛ σας κρίνει πως πρέπει να αφαιρεθούν, θέσει και φύσει, εγώ δεν μπορώ να διαφωνήσω.

Στον βαθμό που ξέρω επίσης, δεν υπάρχει συντηρητική μέθοδος μείωσης του μεγέθους τους - εφόσον φθάσουν να πρέπει να αφαιρεθούν, πρέπει να αφαιρεθούν.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.