facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Υπερένταση Βρέφους 7 μηνών

Ερώτηση από Konna (17.08.2020)

Γιατρέ καλησπέρα,

Καλησπέρα! το μωρό μου είναι 7 μηνών, και υπάρχει ενα θέμα με τον ύπνο το βράδυ, ενώ δείχνει να νυστάζει είναι συνεχώς στην κούνια όρθια πιάνεται απο τα κάγκελα και δείχνει να έχει υπερένταση, σαν να θέλει παρέα ή αγκαλιές. Η διατροφή της έχει ως εξής γυρω στις 11:30 κρέμα ρυζάλευρο, γύρω στις 15:00 κρεατόσουπα και μετά συμπλήρωση με θηλασμό. κατα τις 19:00-19:30 φρουτόκρεμα και κατά τις 22:30 την πάμε στο δωμάτιο της με χαμηλό φωτισμό και παραμυθακια για ύπνο. μέχρι να κοιμηθεί την κατεβάζουμε συνέχεια απο τα κάγκελα, κι αυτή ξανα σηκώνεται κοκ. Τι άλλο μπορώ να κάνω?

Απάντηση από παιδίατρο (17.08.2020)

Αγαπητή μητέρα,

καθώς η ηλικία του παιδιού δικαιολογεί ανησυχία, και το πρόγραμμα που έχετε την εντείνει, η συζήτηση για να σάς βοηθήσω θα ήταν αρκετά μακρά. Πολύ περιληπτικά, για να βοηθηθείτε απαιτείται συνολική αλλαγή της προσέγγισης, σε τρεις άξονες:

- τα γεύματα, τα οποία θα άλλαζα ριζικά (ώρα, διάρκεια, και περιεχόμενο, καθώς κάποιες τροφές υποβοηθούν την ένταση, ενώ άλλες φέρνουν.... "καταστολή")

- την ρουτίνα ύπνου (δηλαδή όσα κάνετε πριν πάει το παιδί για ύπνο)

- τις ώρες (δηλαδή την ώρα που το παιδί πάει για ύπνο)

Καθώς όμως οι αλλαγές δεν είναι one-size-fits-all, αλλά εξατομικεύονται (ανάλογα την οικογένεια και το παιδί) δεν μπορώ να σάς πω πολλά περισσότερα από εδώ, χωρίς να αστοχήσω κάπου. Η ουσία είναι όμως πως:

α) Τα γεύματα πρέπει να μετακινηθούν σε ώρα, αλλά και σε τοποθέτηση μέσα στην ημέρα

β) Αν δεν εγκαταστήσετε για μερικές εβδομάδες μια υγιή και αμετάβλητη ρουτίνα ύπνου, δεν μπορείτε να προχωρήσετε, και

γ) Το μωρό σας πάει εξαιρετικά αργά για ύπνο (δηλαδή θα πρέπει να πάει πίσω όλο τουλάχιστον 3 ώρες)

Αναγνωρίζω πως για πολλούς (γονείς και γιατρούς) αυτά είναι είτε "ψηλά γράμματα", είτε "αδύνατα για την Ελλάδα". Αν παρατηρήσετε παιδιά οικογενειών που έρχονται από το εξωτερικό (όπου σε πολλές χώρες αυτά που σάς γράφω είναι εντελώς αυτονόητα), θα δείτε τις τεράστιες διαφορές στην ηρεμία, την συμπεριφορά, τον ύπνο, και την ψυχική σταθερότητα και δύναμη που επιδεικνύουν αυτά τα παιδιά. Μέρος της διαφοράς, οφείλεται σε όσα αναφέρω εδώ, και η αρχή γίνεται τώρα, στην ηλικία του παιδιού σας (ή και πολύ νωρίτερα).

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.