facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Το μωρό μου είναι ανήσυχο και δεν κοιμάται. Θηλάζει αποκλειστικά

Ερώτηση από Μαρία (26.7.2016)

“Έχω ένα μωράκι 38 ημερών και εδώ και 15 μέρες δεν κοιμάται σχεδόν όλη μέρα και είναι ανήσυχο. Και αν θα κοιμηθεί θα κοιμηθεί για 10 λεπτά. Το βράδυ επίσης είναι ανήσυχο, κλαίει ή σφίγγεται και δεν κοιμάται. Και μαζί του και εμείς. Η αλήθεια είναι ότι κάνει πολλές γουλιές από 3 ημερών και η γιατρός μάς είπε ότι είναι παλινδρόμηση. Τον θηλάζω αποκλειστικά και συνήθως ξυπνούσε σχεδόν κάθε 2 ώρες και έτρωγε. Αλλά τις τελευταίες 15 μέρες δεν έχει ωράριο... Δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου και ή κλαίει ή σφίγγεται. Η γιατρός μας είπε την ημέρα να τον έχουμε στο ριλάξ (κάτι που τον ηρεμεί λίγο) και το βράδυ να του δώσουμε 60 mlξένο γάλα που είναι ειδικό για την παλινδρόμηση ώστε να κοιμάται ήρεμα και εκείνος και εμείς. Αλλά ο άντρας μου δεν θέλει να του δώσουμε ξένο γάλα και εγώ είμαι μπερδεμένη. Δεν ξέρω τι να κάνω να τον βοηθήσω. Βλέπω να υποφέρει και μαζί του υποφέρουμε και εμείς καθώς είμαστε άυπνοι και όλη μέρα προσπαθούμε να τον παρηγορήσουμε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ”

Απάντηση από παιδίατρο (27.7.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

είναι εξαιρετικά δύσκολο να σάς απαντήσω καθώς δεν γνωρίζω το παιδί. Ως γενική αρχή δεν χρησιμοποιώ αντιαναγωγικά γάλατα καθώς δεν έχει αποδειχθεί πως κάνουν κάποια ιδιαίτερη διαφορά - ειδικά αν δίνετε ένα γεύμα την ημέρα, καθώς οι αναγωγές δεν έχουν ωράριο. Άλλωστε δεν περιγράφετε κάτι που είναι αφύσικο για ένα νεογνό, όμως και πάλι, χωρίς να έχω δει το παιδί, δεν μπορώ να σάς απαντήσω.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.