facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Το μωρό μου δεν τρώει καλά

Ερώτηση από efi (29.7.2014)

Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω ένα μωράκι 4 μηνών και λίγο πρόωρο, 36,4 εβδομάδων. Ήταν πολύ λαίμαργο, του δίναμε γάλα για πρόωρα μωράκια, αλλά έκανε πράσινα κακά και έτσι πήραμε νοβαλάκ αλλά το αλλάξαμε σε αλμιρόν. Από τότε όμως δεν τρώει, με το ζόρι μόνο και με πολύ κλάμα. Ξανά πήρα το νοβαλακ και ήταν κάπως καλύτερα, αλλά και πάλι με το ζόρι και κάθε 6 ώρες 150 γρ. Τι μπορώ να κάνω για να τρώει καλύτερα; Ευχαριστώ!!

Απάντηση από παιδίατρο (29.7.2014)

"Αγαπητή μητέρα

το μήνυμά σας δεν περιλαμβάνει πολύ σημαντικές πληροφορίες, όπως το βάρος του μωρού σας όταν γεννήθηκε, το ιστορικό του αμέσως μετά τον τοκετό, το βάρος του τους επόμενους μήνες, και το βάρος του τώρα — η πρόσληψη βάρους είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για να σάς πει ένας παιδίατρος αν το παιδί σας θρέφεται σωστά.

Το χρώμα των κενώσεων από μόνο του δεν θα έπρεπε να είναι λόγος να αλλάξετε γάλα, μιας και δεν σημαίνει και πολλά σε αυτές τις μικρές ηλικίες. Οι πολλαπλές αλλαγές γάλατος επίσης δεν λύνουν ποτέ τέτοια ζητήματα.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να σάς βοηθήσω περισσότερο από εδώ, αλλά κάθε συμβουλή για ένα τέτοιο ζήτημα χωρίς πλήρες ιστορικό και κλινική εξέταση του βρέφους θα ήταν το λιγότερο επισφαλής.

Είμαι στην διάθεσή σας,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP"

 

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.