facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Τι μπορώ να κάνω για να φάει το μωρό μου; Είναι 6 μηνών

Ερώτηση από Ειρήνη (13.1.2016)

“Θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για να φάει το 6 μηνών μωρό μου εύκολα τη φρουτόκρεμα και τη χορτόσουπα διότι γίνεται μια καθημερινή πάλη που διαρκεί 45 λεπτά με μια ώρα μέχρι να φάει και όχι όλη την ποσότητα. Επίσης, θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με τι πρόγραμμα μπορώ να του κάνω σχετικά με τις ώρες φαγητού.. Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (13.1.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μοιάζουν απλά, αλλά απαιτούν το πιο δύσκολο πράγμα για έναν γονιό - να μην έχει άγχος.

  1. Διατηρήστε σταθερές τις ώρες και την τοποθεσία των γευμάτων, αυστηρά.
  2. Ταΐστε το παιδί σας ήρεμα, χωρίς να κυνηγάτε το στόμα του, με υπομονή αφήνοντας το να παίζει με το φαγητό και να κάνει χαμό.
  3. ΜΗΝ ασχολείστε καθόλου με την ποσότητα που έφαγε. Αν δείχνει να μην θέλει άλλο, το γεύμα τελείωσε. Ούτε πολλά παιχνίδια, ούτε κυνήγι.
  4. ΜΗΝ δίνετε φαγητό ανάμεσα στα γεύματα.

Το πρωί, και το βράδυ μπορεί να πίνει ένα μπουκάλι γάλα (240ml), και σε δύο άλλα  γεύματα από μισό. Το γάλα το προσφέρετε στο τέλος ανεξάρτητα από το πόσο έφαγε.

Υπομονή, σταθερότητα, καμία εξαίρεση. Δώστε 1-2 μήνες χρόνο.”

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.