facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Τι είναι φυσιολογικό να κάνει 6 μηνών

Ερώτηση από Βαλεντινα (28.6.2019)

“Θα ήθελα την γνώμη σας. Ο γιός μου γεννήθηκε ακριβώς 36 εβδομάδων, μπήκε για λίγο θερμοκοιτίδα αλλά όλα καλά. Τώρα είναι 6 μηνών, τι είναι φυσιολογικό να κάνει σε αυτήν την ηλικία; Να τον λέω 6 μηνών ή 5 λόγο της προωρότητας; Αυτό που με προβλημάτιζει είναι ότι δεν κάνει το βάβισμα, βγάζει κραυγούλες ααα ααα, εεε, σε διαφορετικές εντάσεις και ύφος, αλλά δεν λέει (νταντά, μπαμπαμπα, κ.α. ) είναι ανησυχήτικο αυτό; Επίσης ενώ γυρίζει πολύ εύκολα μπρούμιτα, δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ανάσκελα, τέλος ενώ πιάνει τα παιχνίδια του τα βάζει στο στόμα και τα επεξεργάζετε δεν "αρπάζει" αντικείμενα, πχ. Μιας φίλης 6,5 μηνών ενώ τον είχε αγκαλιά σπίτι μου προσπαθούσε να αρπάξει ότι έβλεπε πάνω στο τραπέζι. Εμένα δεν το κάνει αυτό, είναι κάτι από αυτά ανησυχητικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (28.6.2019)

“Αγαπητή μητέρα,

αν δεν ανησυχεί ο παιδίατρός σας να μην ανησυχείτε κι εσείς. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα σε όσα λέτε, και μην συγκρίνετε τα παιδιά μεταξύ τους. Κανονικά πρέπει να αφαιρείται ο χρόνος της προωρότητας σε όλους τους υπολογισμούς ως τα 2 έτη, ΟΜΩΣ στην περίπτωσή σας θα έλεγα πως τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα αναπτυξιακά και τα ψυχοκοινωνικά, η διαφορά είναι άνευ σημασίας -- μπορείτε να το λέτε ό,τι θέλετε.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.