facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Σύνδρομο bartter και στασιμότητα βάρους

Ερώτηση από Αθανασία (3.2.2016)

“Καλησπέρα γιατρέ! Ήθελα και εγώ να ακούσω τη γνώμη σας. Η κόρη μου είναι 2 ετών και είναι στάσιμη εδώ και ένα χρόνου περίπου στα 6.800. Η μικρή διαγνώστηκε αφού γεννήθηκε με σύνδρομο bartter (υποκαλιαιμία). Μέχρι ενός έτους έπαιρνε κάποιο βάρος ελάχιστο βέβαια αλλά από ότι φαίνεται σταμάτησε.. έχουμε κάνει εξετάσεις όπως κοιλιοκάκη κ.τ.λ αφού νοσηλευτήκαμε για αρκετό καιρό. Όλες ήταν αρνητικές. Ξεκινήσαμε πριν καιρό με μια ειδική διατροφολόγο μια διαδικασία με σκεύασμα και ειδική διατροφή. Ακλουθήσαμε το πρόγραμμα 2 μήνες με καμιά απολύτως αλλαγή. Σήμερα με τη βοήθεια του παιδίατρου φυσικά της δίνω ένα σιρόπι με βασιλικό πολτό. Προσπαθώ να βοηθήσω το παιδί όπως μπορώ. Θα ήθελα και τη δική σας συμβουλή. Ευχαριστώ!”

Απάντηση από παιδίατρο (5.2.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

θα ήταν εντελώς ανεύθυνο από μέρους μου να απαντήσω για την ανάπτυξη ενός παιδιού με προβλήματα υγείας, χωρίς να γνωρίζω καλά το ιστορικό του και να το έχω εξετάσει (τουλάχιστον δύο φορές). Κατ' αυτή την έννοια, δυστυχώς δεν μπορώ να σάς απαντήσω.”

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.