facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Συμβουλές για απογαλακτισμό σε μωρό που δεν δέχεται το ξένο γάλα

Ερώτηση από Anastasia (21.03.2021)

Καλησπέρα σας! Διάβασα με προσοχή το άρθρο που αναφέρεστε στον απογαλακτισμό και είστε τόσο βοηθητικός. Με την σειρά μου θα ήθελα να ζητήσω την γνώμη σας. Το μωρό μου είναι 9 μηνών και θηλάζει πρωί βράδυ και όλη τη νύχτα περίπου ανά 2 3 ώρες. Τρώει όλες τις στερεές τροφές με το παραπάνω και εχουμε σωστό βάρος ανάλογα με την ηλικία μας, σύμφωνα με την καμπύλη ανάπτυξης. Έπειτα από 9 μήνες θηλασμού θα ήθελα να μεταβούμε στον σταδιακό απογαλακτισμό. Έτσι αποφάσισα να δώσω συμπλήρωμα, αλλά δεν το δέχεται με τίποτα, κλαίει πολύ και είναι πολύ ανήσυχη μετά από αυτή τη προσπαθεια. Έχει προσπαθήσει και ο συζηγος χωρίς αποτέλεσμα. Να σημειώσω ότι έχουμε δοκιμάσει 3 διαφορετικά γάλατα. Επίσης το δικό μου γάλα το πίνει από το μπιμπερό κάποιες φορές και κάποιες όχι. Έχετε να προτείνετε κάποια βήματα για να μεταβεί πιο εύκολα στο ξένο γάλα που δεν θέλει καθόλου να πιει;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Απάντηση από παιδίατρο (23.03.2021)

Αγαπητή μητέρα,

παρότι ο απογαλακτισμός είναι μια μάλλον απλή διαδικασία, η κάθε οικογένεια και το κάθε παιδί είναι διαφορετικά, κι έτσι ανά περίπτωση μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές δυσκολές. Η συνέπεια και η σταθερότητα, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η καλύτερη μέθοδος. Έτσι, για παράδειγμα, ενώ καλά κάνατε και δοκιμάσατε να το δώσει ο μπαμπάς (ή άλλο τρίτο πρόσωπο, σταθερό όμως κι αυτό), κάναμε λάθος που εγκαταλείψαμε μετά από μια προσπάθεια. Θέλει επιμονή. Επίσης λάθος είναι οι αλλαγές γαλάτων - είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα βρέφος πραγματικά να μην πίνει ένα γάλα λόγω γεύσης. Αποτυχία θεωρείται κάτι που δοκιμάσατε συστηματικά χωρίς αλλαγές, για 10 φορές τουλάχιστον (ή 10 ημέρες, ανάλογα). Αυτός ο κανόνας δεν είναι αυστηρός - κι εδώ έρχεται η εξατομίκευση για την οποία μίλησα. Προσωπικά δεν δίνω ακριβώς την ίδια συμβουλή σε όλες τις οικογένειες που παρακολουθώ. Υπάρχουν γονείς που μπορούν να μείνουν σταθεροί όσο το παιδί "δεν τρώει" και γονείς που δεν θα αντέξουν. Γονείς που θέλουν να γίνει άμεσα λόγω ειδικών συνθηκών (π.χ. ασθένεια της μητέρας), και γονείς που λένε οτι θέλουν, αλλά δεν θέλουν (τουλάχιστον δεν θέλουν οι μητέρες, αλλά θέλει κάποιος άλλος στο περιβάλλον στην πραγματικότητα). Γι αυτό το λόγο θα σάς προτείνω να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας που οφείλει να γνωρίζει πλέον καλά την οικογένειά σας, ειδικά εφόσον έχετε παρακολουθήσει τις μηνιαίες επισκέψεις σας ως τώρα.

Πάντα δίπλα σας,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.