facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Στοματίτιδα. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Ερώτηση από Δήμητρα (27.5.2016)

“Ο γιος μου είναι 3 ετών και έχει βγάλει άφτρες στο πάνω χειλάκι εσωτερικά. Το υπόλοιπο στόμα δεν με αφήνει να το δω. Του πήρα dactarin. Σε πόσες μέρες θα περάσει;”

Απάντηση από παιδίατρο (27.5.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

χωρίς να έχω δει το παιδί είναι πολύ δύσκολο να σάς απαντήσω με ασφάλεια. Πιθανολογώ πως οι βλάβες που αναφέρετε είναι ιογενείς (ως συνήθως συμβαίνει) και πως μάλλον είναι αρκετά επώδυνες (και γι αυτό δεν σάς αφήνει να δείτε πιο μέσα). Η κρέμα που βάζετε είναι αντιμυκητιασική και δεν έχει θέση στην θεραπεία ιογενών λοιμώξεων.

Οι μυκητιασικές βλάβες είναι κατά κανόνα λευκές, δεν αποκολλώνται εύκολα, και συνήθως είναι εντελώς ανώδυνες.

Αυτού του τύπου οι λοιμώξεις εγκυμονούν κυρίως δύο κινδύνους:

  1. Τον κίνδυνο επιμόλυνσης, στην οποία περίπτωση απαιτείται αντιβιοτική αγωγή, και πολύ περισσότερο,
  2. Τον κίνδυνο της αφυδάτωσης από την άρνηση λήψης υγρών από το παιδί.

Εφόσον το παιδί σας δεν πίνει υγρά (προτιμάτε τα δροσερά και μη όξινα υγρά, π.χ. αποφύγετε τους χυμούς και τα ζεστά ροφήματα), θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον παιδίατρό σας. Ακριβέστερα, το ασφαλέστερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον παιδίατρό σας, πριν να φτάσετε σε αυτό το σημείο.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.