facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Στασιμότητα βάρους σε παιδί 20 μηνών

Ερώτηση από Σοφία (28.12.2015)

“Καλημέρα και χρόνια σας πολλά...Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δυνατότητα που μου δίνετε να λύσω τους προβληματισμούς μου. Έχω μια μπουμπου 20 μηνών την οποία θηλάζω αποκλειστικά από τη γέννηση της και τρώει και στερεές σε πολύ καλές ποσότητες! Όμως η μικρή δεν βάζει κιλά...Σε ηλικία τριών μηνών είχε εμφανίσει βλεννη στα κακά της κ απείχα από γαλακτοκομικά και ντομάτα μέχρι που μπαίνοντας στις στερεές πήγαν όλα καλά και επανήλθε το μωρό παίρνοντας πιο καλό βάρος. Να σημειώσω ότι σταμάτησα σταδιακά την απόχη εισάγοντας τις τροφές χωρίς καμιά ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης. Κατά καιρούς η ανάπτυξη της σε βάρος είναι λίγη άλλες φόρες πάλι λίγο καλύτερη κάτι που με έχει μπερδέψει αρκετά και με προβληματίζει το αν έχει περάσει τελικά κάποιου είδους αλλεργία! Τα κακά της είναι πολλές φορές κανονικά σχηματισμένα άλλες φορές όμως έχουν ύφη λασπώδη! Έχω διαβάσει ότι πιθανόν να οφείλεται σε φυτικές ίνες γιατί τρώει αρκετά φρούτα και λαχανικά, αλλά και πάλι απάντηση δεν μπορώ να έχω τεκμηριωμένη! Μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να συμβαίνει και πως θα μπορούσα να τη βοηθήσω?”

Απάντηση από παιδίατρο (28.12.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

δυστυχώς χωρίς να δω το παιδί και να πάρω ένα πλήρες ιστορικό, δεν μπορώ να σάς απαντήσω με σιγουριά.

Με εκτίμηση και ευχές για ευτυχισμένο 2016,”

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.