facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Σταγόνες βιταμίνης D3. Να τις δίνω τελικά στο νεογέννητό μου;

Ερώτηση από katerinapras (29.9.2016)

“Έχω ένα μωράκι 2 μηνών. Την πρώτη φορά που την πήγα στον παιδίατρο μετά από τις σχετικές μετρήσεις που έκανε στο παιδί, μου είπε πως πρέπει να της δώσω τις σταγόνες βιταμίνης D3 fix drops.

Όταν τον ρώτησα γιατί μου είπε πως βοηθούν στην δόμηση των οστών γιατί το μωρό δεν το βλέπει αρκετά ο ήλιος που την παράγει αυτή τη βιταμίνη. Το μωρό δεν έχει κάποιο πρόβλημα έλλειψης βιταμινών η οτιδήποτε άλλο. Αποφάσισα να μην τις δώσω στο μωρό γιατί ζούμε στην επαρχία και σχεδόν κάθε μέρα είμαστε έξω οπότε το μωρό θεωρώ ότι παίρνει από τον ήλιο τη βιταμίνη (δεν την εκθέτω άμεσα στον ήλιο).

Να προσθέσω πως με όσες μητέρες έχω μιλήσει και έχουν το συγκεκριμένο παιδίατρο, χορηγεί τις σταγόνες σε όλα τα νεογέννητα. Μπορείτε να μου εξηγήσετε το λόγο που τις θεωρεί υποχρεωτικές για τα νεογέννητα και γιατί πρέπει να δώσω κάτι στο μωρό, ενώ μπορεί να το συνθέσει ο οργανισμός του μόνος του;“

Απάντηση από παιδίατρο (29.9.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

Όλα τα βρέφη ανεξαιρέτως που πίνουν λιγότερο από 500 mL φόρμουλα ενισχυμένη με βιταμίνη D, και όλα τα αποκλειστικώς θηλάζοντα βρέφη πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά βιταμίνη D. O Παιδίατρός σας κάνει πολύ καλά που σάς το δίνει. Η μη-απευθείας έκθεση στον ήλιο δεν παράγει βιταμίνη D στο δέρμα, και η απευθείας έκθεση στον ήλιο γενικώς πρέπει να αποφεύγεται. Η βιταμίνη είναι εντελώς απαραίτητη τόσο για το ανοσοποιητικό, όσο και για τα οστά και τον εγκέφαλο. Το ότι ζείτε στην επαρχεία δεν έχει καμία σχέση, και τα ποσοστά έλλειψης βιταμίνης D στην Ελλάδα είναι αντίστοιχα με αυτά βορείων χωρών, μάλιστα είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη, δυστυχώς. Η οδηγία είναι απλή και σαφής - δώστε στο παιδί σας βιταμίνη D, έλλειψη της οποίας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα στην ενήλικη ζωή, όταν κανείς πια δεν θα κάνει την σύνδεση ανάμεσα στο τότε πρόβλημα, και την τωρινή επιλογή σας να μην δώσετε την βιταμίνη.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.