facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Σπυράκια και φουντώματα ακολουθούμενα από ξηροδερμία στο δέρμα του μωρού μου

Ερώτηση από Afroditi (18.9.2016)

“Είμαι νέα μαμά και έχω ένα μωράκι 2μιση μηνών. Ενάμιση μηνά μετά τη γέννησή του ξαφνικά εμφάνισε κοκκινίλες, φουντώματα και πολλά σπυράκια στα μάγουλά του. Συνέπεσε με την αλλαγή αφρόλουτρου από προδερμ σε chicco. Το ξανά άλλαξα και πήγα ξανά στο προδερμ αφού του έβαλα λίγη κορτιζονούχα κρεμά γιατί ήταν τραχύ. Πέρασαν δεκαπέντε μέρες και ήταν καλά με το προδερμ. Πήγαμε δυο μηνών και κάναμε εμβόλιο. Ξαφνικά τρεις μέρες μετά ξανά φούντωσε. Παντού σε όλο το σώμα και πρόσωπο... μικρά μικρά σπυράκια και φουντώματα κοκκινίλες. Κάναμε τεστ αλλεργίας σε αγελαδινό γάλα και εφόσον δεν ήταν αλλάξαμε αφρόλουτρο ξανά. Μας είπε ο παιδίατρος το sebamed bubble bath και τη λοσιόν μέσα στην οποία διέλυσα λίγη κορτιζονούχα κρεμά γιατί παρότι αλλάξαμε προϊόντα η αλλεργία επέμενε για τουλάχιστον 10μερες. Όλα πήγαν καλά και εξαφανίστηκε η αλλεργία. Είναι τώρα μια εβδομάδα που έχει κάνει πολύ έντονη ξηροδερμία και το δέρμα του αν και άσπρο χωρίς φουντώματα όπως πριν, είναι τραχύ και έχει και μερικά μικρά μικρά σπυράκια εδώ και κει. Τι μπορώ να κάνω; Μήπως η λοσιόν της sebamed δεν τον καλύπτει σε ενυδάτωση και θέλει το body milk; Μας έχει τρελάνει το δέρμα του μικρού. Και είναι παντού ξηρός… μέσα στη μύτη... στα αυτιά… μέσα και έξω, το πρόσωπο όλο και το σώμα. Του βάζω καθαρό αμυγδαλέλαιο μετά το μπάνιο και του κάνω μασαζάκι....αλλά τίποτα. Ευχαριστώ για όποια απάντηση.“

Απάντηση από παιδίατρο (18.9.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

είναι αδύνατον να σάς απαντήσω χωρίς να έχω δει το παιδί. Επίσης το ιστορικό πρέπει να μπει σε μια λογική σειρά σε σχέση με εμβολιασμούς, πιθανή έκθεση σε ιώσεις κλπ, καθώς ενδέχεται να μην είναι πάντα το ίδιο εξάνθημα που "φουντώνει". Εν ολίγοις, δεν μπορώ να σάς βοηθήσω χωρίς να δω το παιδί.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.