facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5050

Σιδηροπενική αναιμία

Ερώτηση απο evagelia78 (10.7.2014)

"Έχω ένα παιδάκι 24 μηνών και εδώ και 6 μήνες πίνουμε σίδηρο. Πόσο ακόμα να πάρουμε; Οι δείκτες είναι όλοι φυσιολογικοί πλέον αλλά η φεριτίνη στο 6."

Απάντηση από παιδίατρο (10.7.2014)

"Η θεραπευτική δόση σιδήρου για σιδηροπενική αναιμία είναι 1-2mg/kg τρείς φορές την ημέρα (άρα εξαρτάται από το βάρος του παιδιού σας, και πρέπει να προσαρμόζεται στον καινούριο του βάρος κάθε 1-2 μήνες).

Η πιο συχνή αιτία επίμονης σιδηροπενικής αναιμίας είναι η μη σωστή δοσολογία θεραπείας.

Αν λαμβάνετε την σωστή δόση, η αιμοσφαιρίνη του παιδιού σας θα πρέπει να ανεβαίνει περίπου 1-2 gr/dL τον μήνα, οπότε ακόμα και σχετικά βαριές περιπτώσεις ανταποκρίνονται μέσα σε λίγους μήνες. Αφού αποδειχθεί πως έχει επανέλθει η αιμοσφαιρίνη σε φυσιολογικά επίπεδα (με γενική αίματος), η θεραπεία συνεχίζεται ακριβώς ίδια για άλλους 2 μήνες (προκειμένου να επανέλθουν οι αποθήκες, άρα και η φερριτίνη που είναι δείκτης αποθηκών σιδήρου).

Σημαντικότατο μέρος της θεραπείας είναι η διατροφική συμβουλευτική (περιορισμός αγελαδινού γάλακτος, τροφές πλούσιες σε σίδηρο κλπ).

Η τιμή της φερριτίνης που μού δίνετε είναι πράγματι χαμηλή και σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσετε να λαμβάνετε σίδηρο στην παραπάνω δοσολογία. Εφόσον όλα τα υπόλοιπα είναι όντως φυσιολογικά όπως αναφέρετε, τότε άλλες 8 εβδομάδες αρκούν για να αναπληρωθούν οι αποθήκες και να γίνει φυσιολογική η φερριτίνη.

Αν η κατάσταση επιμένει πρέπει να γίνει πιο ενδελεχής έλεγχος.

Σύντομα θα δημοσιεύσουμε ένα άρθρο ειδικά για την σιδηροπενική αναιμία.

Ελπίζω να βοήθησα, πάντα στην διάθεσή σας."


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.