facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Σημάδια ανάπτυξης. Να ανησυχήσω;

Ερώτηση από Σοφία Κ. (4.2.2016)

“Γεια σας. Έχω ένα κοριτσάκι 3 μηνών. Γέννησα με καισαρική λόγω υπολειπόμενης ανάπτυξης . Όταν του χαμογελάμε σπάνια χαμογελάει συνήθως βγάζει την γλώσσα και λέει αγκού στη μαμά του και στην γιαγιά του όχι στον άντρα μου δηλ. επιλεκτικά. Δεν κοιτάει τα χέρια του τα βάζει όμως στο στόμα όταν πεινάει. Δεν προσπαθεί να πιάσει τα παιχνίδια στο γυμναστήριο και δεν γραπώνει την κουδουνίστρα και δεν μας κοιτάει πολλές φορές. Να ανησυχήσω;”

Απάντηση από παιδίατρο (5.2.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

κατ αρχήν τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα (δεν μού λέτε κάτι τέτοιο, αλλά το υποθέτω), κανονικά κρίνονται με βάση την διορθωμένη ηλικία τους, και είμαστε πιο ανεκτικοί στα αναπτυξιακά ορόσημα. Κατά δεύτερον, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που δεν γνωρίζω (πώς έγινε η καισαρική, επείγουσα ή όχι, αν το παιδί χρειάστηκε νοσηλεία σε μονάδα, αν έλαβε οξυγόνο και για πόσο καιρό, αν έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος ακοής και όρασης κλπ), οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με την απάντησή μου.

Εν ολίγοις, θα πρέπει να σάς παραπέμψω στον παιδίατρό σας που γνωρίζει καλά το παιδί. Αν δεν έχετε παιδίατρο, τότε πρέπει να βρείτε έναν, και μάλιστα να τον κρατήσετε σταθερό, καθώς η παρακολούθηση του παιδιού σε βάθος χρόνου είναι ο μόνος τρόπος να απαντήσετε στις ερωτήσεις σας.”

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.