facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ρουθούνισμα σε βρέφος

Ερώτηση από Vasilikits (30.03.2020)

Έχω ένα μωράκι 37 ημερών το οποίο κάποιες φορές (αρκετά συχνά σε καθημερινή βάση) κάνει σαν γουρουνάκι, ρουθουνίζει.
Καθαρίζω την μυτούλα με φυσιολογικό ορό και αποφρακτήρα αλλά και πάλι το παιδί συνεχίζει το ίδιο. Δηλώνει πώς υπάρχει πρόβλημα με το αναπνευστικό του ή είναι κάτι φυσιολογικό; Ο παιδίατρος μας είπε ότι είναι κάτι φυσιολογικό και συχνό στα βρέφη και ότι αν δεν δημιουργεί προβλήματα στην σίτιση και τον ύπνο του παιδιού είναι όλα καλά.

Σας ευχαριστώ!

Απάντηση από παιδίατρο (31.03.2020)

Αγαπητή μητέρα,

συμφωνώ με τον παιδίατρό σας. Άλλωστε χωρίς να εξεταστεί το παιδί, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει. Παρόλ' αυτά να επισημάνω πως το "κάνει σαν γαϊδουράκι" δεν μπορεί να προκύπτει απο την μύτη. Αν αυτός ο ήχος παράγεται όταν το παιδί βήχει, τότε είναι άλλο πράγμα και απαιτεί ενδοσκόπηση απο παιδοΩΡΛ (μην τρομοκρατήστε είναι κάτι απλό, ανώδυνο, και γρήγορο συνήθως). Η απόφαση εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες, όπως το δικό σας ιστορικό, η περιγεννητική φροντίδα που χρειάστηκε ή όχι το παιδί σας, ο τύπος του τοκετού κλπ.

Εν περιλήψει, αν μιλάμε για απλό ρουθούνισμα, είναι ακριβώς όπως σάς τα είπε ο παιδίατρός σας. Ούτε αναρρόφηση χρειάζεται να κάνετε, ούτε ιδιαίτερα συχνά ορό. Αν μιλάμε για άλλους ήχους στην ηρεμία ή στον βήχα, τότε απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση (μόνη εξαίρεση η λαρυγγομαλακία, που μπορεί σχετικά εύκολα να διαγνώσει ο παιδίατρος και 99% δεν απαιτεί κανέναν έλεγχο ή ιδιαίτερη φροντίδα).

Με εκτίμηση,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.