facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ρινίτιδα και ροχαλιτό

Ερώτηση από Γωγουλίνι (15.4.2015)

“Καλημέρα σας θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Έχω ένα αγοράκι 27 μηνών και εδώ και μια εβδομάδα έχει μυξούλες. Σε τι μπορεί να οφείλεται; Επίσης, όταν κοιμάται ροχαλίζει έντονα...!!! ”

Απάντηση από παιδίατρο (15.4.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

η ρινίτιδα είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της παιδικής ηλικίας. Κατά κανόνα οφείλεται σε κάποια ίωση, ή εποχική αλλεργία. Τα υπόλοιπα αίτια είναι εξαιρετικά σπάνια. Ασχέτως της αιτίας, το πρώτο βήμα (και ίσως το πιο σημαντικό) στην αντιμετώπιση, είναι οι πλύσεις της μύτης με φυσιολογικό ορό (χωρίς πίεση). Εφόσον εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα, θα πρέπει να εξεταστεί το παιδί από παιδίατρο.

Εφόσον το παιδί σας ροχαλίζει συστηματικά, ακόμη και όταν δεν έχει συνάχι, τότε πρέπει να ελεγχθεί από παιδίατρο (αρχικά), και ίσως και από ΩΡΛ.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.