facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πώς να κόψουμε το μπιμπερό;

Ερώτηση από Βαρβάρα (31.12.2015)

“Καλησπέρα σας και καλή χρονιά να έχετε! Έχω μια κορούλα η οποία είναι 3 χρονών. Την κύρια ποσότητα γάλακτος που πίνει το βράδυ και το πρωί την πίνει στο μπιμπερό το οποίο της το κρατά εγώ. Να σημειώσω ότι μέσα στη μέρα...πίνει μονό από ποτήρι νερό ή χυμό και δεν δέχεται να το πιει με κάτι άλλο. Το γάλα όμως το έχει συνδυάσει με το μπιμπερό! Φοβάμαι ότι αν προσπαθήσω να κάνω τη μετάβαση σε ποτήρι θα μου μειώσει πολύ την ποσότητα, διότι τώρα συνολικά πίνει πάνω από μισό λίτρο μέσα στη μέρα! Επίσης δεν ξέρω και πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για κάτι τέτοιο....είναι ακόμα νωρίς ή ήδη έχουμε αργήσει; Και αν έχουμε αργήσει με ποιον τρόπο μπορώ να κάνω αύτη την μετάβαση; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!”

Απάντηση από παιδίατρο (1.1.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

η "σωστή ηλικία" για μετάβαση από το μπιμπερό στο ποτήρι είναι μεταξύ 9 και 12 μήνες, και σίγουρα όχι πολύ μετά τους 12 μήνες. Ο τρόπος να διακόψετε το μπιμπερό είναι να εξαφανίσετε (πετάξετε) τα μπιμπερό από το σπίτι ώστε να μην έχει ούτε το παιδί ούτε εσείς την επιλογή για μπιμπερό. Ίσως είναι από τα ελάχιστα πράγματα που δεν χρειάζεται προετοιμασία (μπορείτε και πρέπει ασφαλώς να εξηγήσετε ήρεμα στο παιδί πως μεγάλωσε και δεν χρειάζεται πλέον το μπιμπερό). Μην ανησυχείτε για συναισθηματικά τραύματα, εν προκειμένω δεν υπάρχουν. Απλά τα μαζεύετε όλα και τα πετάτε. Θα αντιδράσει, μπορεί να μειώσει το γάλα που πίνει, αλλά αυτό θα αλλάξει με τον καιρό. Άλλωστε δεν είναι τόσο σημαντικό το πόσο γάλα πίνει (αλλά είναι το πόσο ασβέστιο παίρνει, άρα θα πρέπει να δίνετε άλλες αντίστοιχες τροφές, όπως τυρί και γιαούρτι). Μην σας ανησυχεί καθόλου - απλώς πετάξτε τα σήμερα κιόλας.

Καλή χρονιά!”

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.