facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πόσο συχνά πρέπει να κατεβάζουμε το πετσάκι σε ένα μωρό 20 μηνών;

Ερώτηση από Αλέξανδρο (19.7.2015)

“Ο γιος μου είναι 20 μηνών και σήμερα που τον άλλαζα και ήθελα να του καθαρίσω το πουλάκι του, όταν του κατέβασα το πετσάκι το κεφαλάκι στο πουλάκι φαινόταν σαν μελανιασμένο. Είναι φυσιολογικό και αν όχι, τι πρέπει να κάνουμε;”

Απάντηση από παιδίατρο (19.7.2015)

“Αγαπητέ μπαμπά,

εάν ανησυχείτε για το χρώμα του πέους του παιδιού σας (δηλαδή για την αιμάτωσή του) θα πρέπει να επισκεφτείτε ΑΜΕΣΑ έναν γιατρό.

Το πετσάκι του παιδιού σας, ανεξαρτήτως από το τι μπορεί να έχετε ακούσει ή διαβάσει, ΔΕΝ πρέπει να το τραβάτε ΠΟΤΕ. Κάθε φορά που δοκιμάζουμε να το "ανοίξουμε", σπάμε μερικές συμφύσεις, αποκαλύπτεται η βάλανος, χαιρόμαστε, αλλά μετά από λίγο καιρό σχηματίζονται πολλαπλάσιες. Έχει αποδειχθεί πλέον, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ΔΕΝ πρέπει να έλκεται η ακροποσθία με στόχο την αποκάλυψη της βαλάνου, ούτε για καθαρισμό, ούτε για "γυμναστική", καθώς αυτή η πρακτική αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για περιτομή στο μέλλον (ακόμη και στην ενήλικη ζωή). Οι παιδίατροι που δυστυχώς ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά, μπορεί να έχουν αντίθετη γνώμη, καθώς πολλοί δεν βλέπουν τις επιπτώσεις αυτής της πρακτικής, που συχνά έρχεται στην ενήλικη ζωή (άρα όταν πλέον δεν βλέπουν το παιδί στο ιατρείο τους).

Εφόσον μετά από κάποια ηλικία παραμένει έντονη φίμωση (δηλαδή πλέον, όχι φυσιολογική φίμωση της βρεφικής και μικρής παιδικής ηλικίας), τότε η θεραπεία γίνεται αρχικά με κρέμα στεροειδών, και εάν αυτό αποτύχει, περιτομή. Ο ιδανικός κατ’ εμέ τρόπος πρόληψης όλων αυτών, είναι όλα τα αγόρια να υφίστανται περιτομή πριν βγουν από το μαιευτήριο, αν και αυτή η πρακτική δεν έχει εξαπλωθεί ακόμη επαρκώς στην Ελλάδα.

Ελπίζω να σάς βοήθησα,”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.