facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πόση ποσότητα φαγητού και γάλατος πρέπει να καταναλώνει το παιδί μου;

Ερώτηση από Τζένη (24.3.2017)

“Γεια σας το κοριτσάκι μου είναι 7,5 μηνών θα μπορούσατε να μου πείτε πόσα περίπου ml γάλα και στερεές τροφές πρέπει να τρώει; Πρωί-βράδυ πίνει 200-240ml γάλα, φρουτόκρεμα περίπου 150 ml, κρεατοχορτόσουπα 100-120 ml και απόγευμα κρέμα ανάλογα τη σύσταση του κουτιού την τρώει πότε όλη, πότε αφήνει λίγο.”

Απάντηση από παιδίατρο (24.3.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

αν κάποιος από τους ασθενείς μου διαβάζει τώρα τη συζήτησή μας εδώ είμαι βέβαιος πως χαμογελάει... και η αλήθεια είναι πως τα παρακάτω σκέφτομαι να τα κάνω ταμπελάκι και να το βάλω στην είσοδο του ιατρείου:

Εφόσον το παιδί σας αναπτύσσεται σωστά όπως φαίνεται από τις καμπύλες ανάπτυξης, η ποσότητα που τρώει δεν έχει καμία σημασία. Οπότε η απάντησή μου είναι να τρώει όσο θέλει, και να πίνει όσο γάλα θέλει, με μόνο περιορισμό να μην ξεπερνά τα 1000 mL γάλα την ημέρα (προτιμώ τα 800 προσωπικά). 

Παρότι πολλοί γονείς διαμαρτύρονται, δυσκολεύομαι πάρα πολύ με ήσυχη τη συνείδησή μου να δώσω νούμερα και ποσότητες καθώς το κάθε παιδί διαφέρει, έχει τον ρυθμό του, και κάθε παραβίαση αυτού του ρυθμού φέρνει πάντα (μα πάντα) σωματικά ή ψυχικά τραύματα.

Προσωπικά λοιπόν προτιμώ να έχω να κάνω με λίγο... εκνευρισμένους γονείς, παρά με παιδιά με διαταραχές σιτίσεως (ή στο μέλλον ενήλικες με προβλήματα διατροφής). Η ευθύνη μου δεν τελειώνει στα 14 ή τα 16, αλλά προεκτείνεται στο μέλλον.

Αν το παιδί σας μεγαλώνει καλά (σύμφωνα με την εκτίμηση του παιδιάτρου σας) μην μετράτε ποσότητες, μπουκιές, και γουλιές. Απολαύστε το παιδί σας και την διαδικασία ταΐσματος, συγκεντρωθείτε στο εντυπωσιακό αυτό αναπτυξιακό στάδιο των στερεών, και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.