facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πόνος στη θηλή κατά τον θηλασμό

Ερώτηση από Ιωάννα81 (22.10.2016)

“Καλημέρα σας γιατρέ, η βοήθεια σας θα μου ήταν πολύτιμη.
Γέννησα πριν 2 μήνες περίπου. Θηλάζω αποκλειστικά, αλλά από την αρχή είχα έντονο πόνο στο δεξιό μαστό. Επισκέφτηκα δερματολόγο ο οποίος μου είπε ότι έχω φλεγμονή στη θηλή. Θα έπρεπε να πάρω αντιφλεγμονώδη χάπια αλλά λόγω θηλασμού μου έδωσε την κρέμα budesonide target. Άρχισα να βλέπω μεγάλη διαφορά μέσα σε δυο εβδομάδες μέχρι που μου είπε η παιδίατρος της μικρής να τη διακόψω λόγω της κορτιζονούχας ουσίας που περιέχει. Είναι όντως επικίνδυνη η χρήση της για το μωρό και αν ναι, τι θα μου προτείνατε να πάρω για να μην αναγκαστώ να διακόψω τον θηλασμό;“

Απάντηση από παιδίατρο (22.10.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

ο θηλασμός δεν πονάει ποτέ, εκτός αν η τοποθέτηση του βρέφους είναι λανθασμένη. Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο πήρατε κορτιζονούχα αλοιφή για την θηλή σας, πράγματι δεν έπρεπε να την βάζετε στο στήθος από όπου θηλάζει το μωρό. Αυτήν λοιπόν, θα πρέπει να την διακόψετε. Αντιθέτως, τα περισσότερα κοινά αντιφλεγμονώδη σε συνήθεις δόσεις, και εφόσον το παιδί σας είναι υγιές κατά τα άλλα, δεν ενοχλούν στον θηλασμό. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα λογικά εντοπίζεται στον τρόπο που τοποθετείται το μωρό στο στήθος, κάτι που είναι αδύνατον να σάς λύσω από εδώ. Εφόσον με χρειάζεστε είμαι στην διάθεσή σας, θα πρέπει όμως να είναι από κοντά.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.