facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πως συνδέεται η κλειστή οπίσθια πηγή με πιθανή πρόωρη συνοστέωση;

Ερώτηση από Αντιγόνη (9.4.2015)

“ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΝΑΣΚΕΛΑ. ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΨΗΛΑΦΗΣΗ Η ΟΠΙΣΘΙΑ ΚΡΑΝΙΑΚΗ ΠΗΓΗ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ ΤΩΡΑ. ΣΕ 9 ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ 4ΩΝ ΜΗΝΩΝ. ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΠΙΣΘΙΑ ΠΗΓΗ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΟΣΤΕΩΣΗ; Η ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΥΠΝΟΥ; ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ;”

Απάντηση από παιδίατρο (11.4.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

Η οπίσθια πηγή κλείνει κατά κανόνα πολύ πιο γρήγορα από την πρόσθια και μπορεί να μην μπορούμε να την βρούμε ακόμη και λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση, οπότε δεν είναι παράξενο αυτό που αναφέρετε.

Η πλαγιοκεφαλια θέσης είναι αναμενόμενη στα παιδιά που κοιμούνται (πολύ σωστά!) πάντα ανάσκελα. Διορθώνεται αυτόματα λίγο καιρό αφού το παιδί αρχίσει να κάθεται. Η διάγνωση είναι σχετικά εύκολη και γίνεται από τον παιδίατρο. Αν υπάρχει υποψία κρανιοσυνοστέωσης, ο ειδικός για την διάγνωση είναι ο νευροχειρουργός, και όχι ο παιδοχειρουργός. Πρόκειται για μάλλον σπάνια κατάσταση, ανάλογα και τον τύπο της βέβαια.

Ελπίζω να βοήθησα”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.