facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πως να κόψουμε την πιπίλα

Ερώτηση από mairi (08.03.2018)

“Καλησπέρα,
Έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών και θέλω να της κόψω την πιπίλα. Όταν της λέω ότι δεν είναι μωρό πια και δεν την χρειάζεται αντιδράει και αρχίζει και κλαίει. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ. ”

Απάντηση από παιδίατρο (09.03.2018)

“Αγαπητή μητέρα,

η πιπίλα δεν χρειάζεται να κοπεί πριν τα 3 έτη. Εφόσον βλέπετε πως το παιδί σας έχει πολύ ισχυρή σχέση μαζί της, πριν την διακοπή θα πρέπει να τής προβάλλετε ένα νέο αντικείμενο ασφάλειας (ένα κουκλάκι, μια κουβερτούλα, ένα πανάκι, κάτι). Όταν θα το έχει σχεδόν συνέχεια μαζί της πλέον, τότε η διακοπή της πιπίλας είναι μάλλον απλή:

  1. Εξηγούμε στο παιδί πως πλέον είναι μεγάλο για πιπίλα
  2. Του ανακοινώνουμε την ημέρα που θα την πετάξει (μερικές μέρες πριν) και καθημερινά του θυμίζουμε πως σε Χ μέρες θα πετάξουμε την πιπίλα
  3. Όταν έρθει εκείνη η ημέρα τού δείχνουμε τα σκουπίδια και τού ζητάμε να την πετάξει μόνο του

Αν το παιδί αρνηθεί και πάλι, τότε το κάνουμε εμείς. Ο αποχωρισμός από την πιπίλα στον βαθμό που γνωρίζω δεν αναφέρεται πουθενά ως τραυματικός. Απλά την παίρνετε και την πετάτε. Εφόσον όμως έχετε έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά σας, τότε έχετε την δυνατότητα να έχετε μεταθέσει μέρος της ασφάλειας που νιώθει σε ένα άλλο αντικείμενο και να είναι πιο απλά τα πράγματα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.