facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πρόωρο μωρό και εμβόλιο Synagis

Ερώτηση από Έρη (21.1.2017)

“Καλησπέρα σας γιατρέ. Έχω ένα πρόωρο μωράκι γεννημένο την 27η και 6 εβδομάδων. Ήταν στη ΜΕΝΝ 2μιση μήνες και κάναμε το εμβόλιο Synagis 2 δόσεις. Για την 3η δόση φοβάμαι να της την κάνω γιατί λέγονται διαφορά και είναι και μικρό για να κάνει τόσο δυνατό εμβόλιο. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε δυο πράγματα για το τι πρέπει να κάνω;”

Απάντηση από παιδίατρο (21.1.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

όπως σε όλα τα παιδιά (και έναν λόγο παραπάνω στα πρόωρα μωράκια) οι εμβολιασμοί αποτελούν το σημαντικότερο μέτρο προστασίας της υγείας τους που έχει να προσφέρει η επιστήμη. Οι κίνδυνοι από τον κάθε εμβολιασμό μπορούν (και πρέπει) να σάς εξηγηθούν προσεκτικά από τον παιδίατρό σας - θα διαπιστώσετε όμως πως κανένας από όσους ακούτε (αυτισμός, επιβάρυνση του ανοσοποιητικού κλπ) δεν είναι αληθινός. Σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια δεν διακρίνονται σε "δυνατά" και "λιγότερο δυνατά" (όπως και οι αντιβιώσεις δεν διακρίνονται σε "ισχυρές" ή "βαριές" και λιγότερο "ισχυρές"). Σάς συμβουλεύω να πάρετε όλα τα μέτρα προστασίας του παιδιού σας που μπορείτε, ανάμεσα στα οποία είναι ο έγκαιρος, πλήρης, και σύμφωνος με τις οδηγίες εμβολιασμός.

Εμβολιάστε το παιδί σας!

Σημειώστε πως το Synagis δεν αποτελεί εμβόλιο με την αυστηρή έννοια του όρου, και πιστεύω πως κακώς οι ιατροί το παρουσιάζουν ως τέτοιο στους γονείς. Το Synagis περιέχει έτοιμα αντισώματα (το σώμα του παιδιού σας δεν έχει να κάνει και πολλά, απλά παραλαμβάνει τα αντισώματα) έναντι του RSV, ενός ιού που προκαλεί σοβαρές βρογχιολίτιδες με πολλαπλές επιπλοκές, ιδιαίτερα στα πρόωρα βρέφη. Αντίθετα, ένα εμβόλιο παρουσιάζει στον οργανισμό του ανθρώπου έναν εξασθενημένο μικροοργανισμό, ή κομμάτια ενός μικροοργανισμού (τα οποία δεν μπορούν να προκαλέσουν νόσο) προκειμένου το σώμα να φτιάξει αντισώματα, και να είναι έτοιμο σε περίπτωση που στο μέλλον συναντήσει το εν λόγω μικρόβιο. Το Synagis δεν προκαλεί παραγωγή αντισωμάτων. Το Synagis προσφέρει έτοιμα τα αντισώματα.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.