facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > Πρόωρο μωρό και εμβόλιο Synagis
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Πρόωρο μωρό και εμβόλιο Synagis

Ερώτηση από Έρη (21.1.2017)

“Καλησπέρα σας γιατρέ. Έχω ένα πρόωρο μωράκι γεννημένο την 27η και 6 εβδομάδων. Ήταν στη ΜΕΝΝ 2μιση μήνες και κάναμε το εμβόλιο Synagis 2 δόσεις. Για την 3η δόση φοβάμαι να της την κάνω γιατί λέγονται διαφορά και είναι και μικρό για να κάνει τόσο δυνατό εμβόλιο. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε δυο πράγματα για το τι πρέπει να κάνω;”

Απάντηση από παιδίατρο (21.1.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

όπως σε όλα τα παιδιά (και έναν λόγο παραπάνω στα πρόωρα μωράκια) οι εμβολιασμοί αποτελούν το σημαντικότερο μέτρο προστασίας της υγείας τους που έχει να προσφέρει η επιστήμη. Οι κίνδυνοι από τον κάθε εμβολιασμό μπορούν (και πρέπει) να σάς εξηγηθούν προσεκτικά από τον παιδίατρό σας - θα διαπιστώσετε όμως πως κανένας από όσους ακούτε (αυτισμός, επιβάρυνση του ανοσοποιητικού κλπ) δεν είναι αληθινός. Σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια δεν διακρίνονται σε "δυνατά" και "λιγότερο δυνατά" (όπως και οι αντιβιώσεις δεν διακρίνονται σε "ισχυρές" ή "βαριές" και λιγότερο "ισχυρές"). Σάς συμβουλεύω να πάρετε όλα τα μέτρα προστασίας του παιδιού σας που μπορείτε, ανάμεσα στα οποία είναι ο έγκαιρος, πλήρης, και σύμφωνος με τις οδηγίες εμβολιασμός.

Εμβολιάστε το παιδί σας!

Σημειώστε πως το Synagis δεν αποτελεί εμβόλιο με την αυστηρή έννοια του όρου, και πιστεύω πως κακώς οι ιατροί το παρουσιάζουν ως τέτοιο στους γονείς. Το Synagis περιέχει έτοιμα αντισώματα (το σώμα του παιδιού σας δεν έχει να κάνει και πολλά, απλά παραλαμβάνει τα αντισώματα) έναντι του RSV, ενός ιού που προκαλεί σοβαρές βρογχιολίτιδες με πολλαπλές επιπλοκές, ιδιαίτερα στα πρόωρα βρέφη. Αντίθετα, ένα εμβόλιο παρουσιάζει στον οργανισμό του ανθρώπου έναν εξασθενημένο μικροοργανισμό, ή κομμάτια ενός μικροοργανισμού (τα οποία δεν μπορούν να προκαλέσουν νόσο) προκειμένου το σώμα να φτιάξει αντισώματα, και να είναι έτοιμο σε περίπτωση που στο μέλλον συναντήσει το εν λόγω μικρόβιο. Το Synagis δεν προκαλεί παραγωγή αντισωμάτων. Το Synagis προσφέρει έτοιμα τα αντισώματα.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

 

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

 

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.