facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πρόγραμμα Διατροφής

Ερώτηση από Ελένη (03.11.2020)

Καλησπέρα σας. Έχω ένα μωράκι 7 μηνών και το πρόγραμμα που ακολουθώ έχει ως εξής : πρωί γάλα ,δεκατιανό φρουτόκρεμα ,μεσημεριανό κρεατόσουπα ,απογευματινό φαρίν λακτέ την μια φορα και την άλλη πολυδημητριακά και το βράδυ γάλα. Το πρόβλημα μου είναι οτι δύσκολα τώρα τελευταία μου τρώει την φρουτόκρεμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Επίσης το γιαουρτάκι πότε να της το δινω ; Να παραλείψω την κρεμα και να βαλω γιαούρτι ; Γάλα να της δίνω παραπάνω γιατι τώρα της δίνω μόνο πρωί και βράδυ και κάποιες φορές μου ξυπνά τα μεσάνυχτα και της δίνω και εκεί λίγο γαλα για να ηρεμήσει και να ξανα κοιμηθεί. Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Απάντηση από παιδίατρο (03.11.2020)

Αγαπητή μητέρα,

σάς προτείνω να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας διότι εγώ στους ασθενείς μου προτείνω ένα πρόγραμμα αρκετά διαφορετικό από αυτά που αναφέρετε, οπότε θα σάς ανατρέψω όλη τη σειρά. Ο δικός μου σχεδιασμός γευμάτων (και ποιότητας, και αναλογίας λίπους/πρωτεΐνης κλπ) συνδυάζεται με την εκπαίδευση ύπνου, και έχει ως στόχο α) την αύξηση της προσφοράς σιδήρου, β) την διατήρηση του θηλασμού, και γ) την καλή βάση ώστε το παιδί να κοιμάται νωρίς και να μην τρώει μέσα στη νύχτα. Καθώς γνωρίζω πως ο κάθε παιδίατρος προτείνει λίγο διαφορετικά πράγματα, καλό είναι να μην... λαλούν πολλοί κοκόροι, γιατί περισσότερο θα μπερδευτείτε, παρά θα βοηθηθείτε.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.