facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πολλές μικρές κενώσεις. Μπορεί να φταίνε τα δοντάκια;

Ερώτηση από Δέσποινα (6.4.2016)

“Γεια σας, έχω ένα κοριτσάκι 5 μηνών και εδώ και μια εβδομάδα κάνει συνέχεια κακά αλλά μικρή ποσότητα... περίπου7-8 φορές την ημέρα. Ενώ πρώτα έκανε μια φορά την ημέρα!!! Το μωρό θηλάζει αποκλειστικά. Είναι φυσιολογικό όλο αυτό; Είναι μήπως από δόντια; Ευχαριστώ!“

Απάντηση από παιδίατρο (6.4.2016)

“Αγαπητή μητέρα, 

υποθέτοντας πως το παιδί σας είναι κατά τα άλλα φυσιολογικό, παίρνει καλά βάρος, αναπτύσσεται φυσιολογικά, και οι κενώσεις του είναι μέσα στα πλαίσια του (μεγάλου) φυσιολογικού εύρους, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πολλοί υποστηρίζουν πως η οδοντοφυΐα επηρεάζει τις κενώσεις, οι οποίες ενδέχεται να γίνουν συχνότερες, αραιότερες, ή να περιέχουν ποσότητες βλέννης - παρότι δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, φαίνεται πως πράγματι αυτό συμβαίνει σε πολλά υγιή μωράκια. 

Προσωπικά θα ανησυχούσα μόνο αν:

  1. Το παιδί δεν μεγαλώνει όπως θα έπρεπε (είτε κατά βάρος, είτε καθ' ύψος)
  2. Φαίνεται να πονάει ή να δυσκολεύεται.
  3. Οι κενώσεις είναι πολύ σκληρές (κυλάνε στην πάνα) ή πολύ αραιές (απορροφώνται εντελώς από την πάνα).
  4. Αν υπάρχει αίμα ή βλέννη στις κενώσεις

Εφόσον η ανησυχία σας παραμένει, σάς προτείνω να απευθυνθείτε στον οικογενειακό σας παιδίατρο.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.