facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ποια είναι η κατάλληλη θέση για το καθισματάκι αυτοκινήτου;

Ερώτηση από Ελισάβετ (11.2.2015)

"Καλησπέρα γιατρέ. Έχω ένα γιό που στις 21/2 θα γίνει 7 μηνών. Θα ήθελα να ρωτήσω: Έχω το κάθισμα αυτοκίνητου από το πρώτο μου παιδί αλλά δεν είναι από τα καθίσματα που τοποθετούνται ανάποδα, τι πρέπει να κάνω; Το προηγούμενο μήνα ζύγιζε 6.700 και το κάθισμα γράφει από 9 κιλά, από πότε συστήνεται να το βάλω εκεί; Επειδή ακούω διάφορα θα ήθελα τη γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Απάντηση από παιδίατρο (12.2.2015)

"Αγαπητή μητέρα,

κατά την μεταφορά ενός παιδιού με το αυτοκίνητο πρέπει ΠΑΝΤΑ να ακολουθούνται οι κανόνες ασφαλείας, και το παιδί να τοποθετείται στο κατάλληλο κάθισμα για την ηλικία ΚΑΙ τα κιλά και το ύψος του.

Στην περίπτωσή σας λοιπόν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άλλο καθισματάκι, καθώς δεν κάνει για τα κιλά του. Επίσης, σε αυτή την ηλικία (και βάρος) το παιδί πρέπει να τοποθετείται σε κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Η θέση του θα είναι στη μέση του πίσω καθίσματος, και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε πίσω από τον οδηγό.

Αυτό γίνεται για να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από θέσεις πρόσκρουσης (ακόμα και σε πλάγιες συγκρούσεις), ενώ αν δεν μπορεί να μπει στη μέση, τότε πίσω από τον οδηγό είναι το καλύτερo, καθώς σε περιπτώσεις συγκρούσεων οι οδηγοί τείνουν αντανακλαστικά να προστατεύουν τον εαυτό τους και στρέφουν το αυτοκίνητο ώστε να συγκρουστεί η πλευρά του συνοδηγού - φυσικά αυτό δεν είναι συνειδητό.

Ελπίζω να σάς βοήθησα,"

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP
Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.