facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ποιά βήματα να ακολουθήσω για να κόψουμε την πάνα;

Ερώτηση από Φωτεινή (22.4.2015)

“Γεια σας. Πώς θα μάθω στην κόρη μου που είναι τώρα 3 ετών, να μου λέει ότι θέλει να πάει τουαλέτα και πώς θα βγάλουμε τη βραδινή πάνα;”

Απάντηση από παιδίατρο (23.4.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

Ο στόχος είναι να μην πιέσετε ποτέ το παιδί σας. Τα περισσότερα παιδιά ζητάνε μόνα τους να βγάλουν την πάνα. Τα βήματα χοντρικά είναι τα εξής:

1. Όταν την αλλάζετε να τής λέτε τι έχει κάνει (αυτά ήταν τσίσα, αυτά είναι κακά).

2. Να περιμένετε να σάς ζητήσει να αλλάξει την πάνα και να την ρωτάτε “τι έχεις κάνει”;

3. Αφού την αλλάξετε, η βρώμικη πάνα πρέπει να πηγαίνει στο γιο-γιο και όχι στα σκουπίδια, λέγοντάς της πως εκεί πάνε τα τσίσα και τα κακά. Πριν και μετά την αλλαγή να πλένει τα χέρια της. 

4. Μπορείτε να ξεκινήσετε να αλλάζετε την πάνα όρθιοι στο γιο-γιο κοντά, και όχι σε αλλαξιέρα. Αυτό μπορεί να λερώσει λιγάκι.

5. Όταν το παιδί ξεκινήσει να ξυπνάει το πρωί στεγνό, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να βγάλετε την πάνα, λέγοντας πως το πρωί πάμε αμέσως στο γιογιό για τσίσα.

6. Αν υπάρξει ατύχημα σε οποιαδήποτε από αυτές τις στιγμές, δεν αντιδράτε ποτέ άσχημα. Λέτε “δεν πειράζει, την επόμενη φορά θα προλάβουμε”, και ζητάτε από το παιδί (πολύ γλυκά!) να σάς βοηθήσει στο καθάρισμα.

Αυτές οι συμβουλές είναι γενικές, το κάθε παιδί όμως μπορεί να χρειαστεί ειδική προσέγγιση. Δεν είναι αυστηροί κανόνες. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα γύρω από την πάνα, και να μην πιέσουμε το παιδί. Έχει χρόνο μέχρι τα 5…”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.